Алекс Раева

алекс-раева

Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!

Александра Раева
Александра Раева, по-известна като Алекс Раева, е българска певица и актриса, родена през 1980г. в София. Произлиза от артистично семейство на актьори – нейни родители са Наталия Бардская и известният Илия Раев, който е и режисьор.

Завършила е художествената академия, паралелно с музикалната.Певица, актриса, художник по образование, дизайнер на дрехи, а сега и телевизионна водеща, Алекс никога не е стояла в периферията на т.нар. български шоубизнес.

В продължение на пет години Алекс е част от „Шоуто на Слави“ и взема участие в турнетата на „Ку-ку бенд“. Започва самостоятелна кариера през 2006 г.

Бързо става любимка на хората, благодарение на многото си таланти и бива забелязана от продуцента Маги Халваджиян, който я кани да стане телевизионна водеща в „България търси талант“ през 2010 година, а след това и като ко-водеща на “X Factor” в тандем с Мария Игнатова.

От 2011 до 2014 г. играе Нина Роси/Росица Николова в хитовия сериал „Седем часа разлика“. През 2018 г. отново се завръща на екран с ролята си на Желязкова в комедийния сериал „Полицаите от края на града“.

През 2016 г. води кулинарното реалити „Bake Оff: Най-сладкото състезание“, заедно с Рафи.

През 2017 г. участва в българския дублаж на филма „Смърфовете: Забравеното селце“, в ролята на Смърфурия (озвучавана в оригинал от Мишел Родригес).

Голямата страст на Алекс Раева си остава музиката, като тя се радва на многобройни участие по клубове и събития у нас. Сред някои от най-популярните й парчета са клубните „Hey boy”, “I’ll be Ok”,“My love” и„Just Dance”, създадени съвместно с DJ Doncho.

В края на 2018 г., групата Mind Trips с вокал Алекс Раева направиха промоция на първия си общ албум „My“. Дискът включва общо 10 авторски композиции с Chill Out и New Jazz звучене. Това е първият албум за Алекс, но трети за групата. Всъщност историята им е с начало преди 19 години, но тогава като млада клубна банда, свирят кавъри по заведения. Алекс напуска групата заради работата си в „Шоуто на Слави“, а преди две години случайно обаждане и добро стечение на обстоятелствата ги събира отново.

Алекс е силно запалена по дайвинга и вече се е гмуркала на много от най-красивите места по света.