Атлас

атлас_уеб

 

Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!

  Група Атлас е създадена през 1985 г. от Пепи Писарски, Бойко Трифонов и Силвия Райновска, изпълнявайки кънтри музика.  Те организират първия кънтри клуб в София . След това „Атлас“ се ориентира към актуалния по това време „ню уейв“. Оттогава са едни от най-големите й хитове и до днес – „Есен“, „Песен за истината“. Началото на 90-те години са и най-успешни за „Атлас“. „Балкантон“ издава винилова плоча „БГ Рок-4“, в която едната от страните е с песни на Атлас. Вокалът Бойко напуска и е  заменен  от Дони, а като пианист постъпва Петър Попов.Той написва една от най-известните български песни „Кукла“. Тя стои цели 64 седмици в класацията Топ 10 на БНР. Следват стотици концерти, ТВ участия и заслуженото признание – група номер 1 в страната за 1991 и 1992 година. Идват и първите международни участия – турне в Русия и рок-фестивал в Чехия. След големия успех на песента „Кукла“ през 1992 г. излиза и първият едноименен албум, разпродаден в многохиляден тираж. Същата година издават и втория си албум „Полет над себе си“. Следват турнета и многобройни концертни участия, фестивали и завъртане на техни песни в програмите на VOA EUROPE. Хитовете от този албум са „Играта свърши“, „Сляпо момиче“. През 1993 г.  за вокал е поканен Жоро Сидеров. Атлас влизат отново в студио, записват макси-сингъла „Не се предавай“, последван от едноименен трети в дискографията им албум. Песента „Спи своя сън“ печели пролетния радио конкурс на БНР, а английската версия на „Живот след смъртта“ звучи по BBC. Следва участие в новогодишния фестивал във Виена. През 1995 г. групата записва албума „Атлас`4“, като песните „След Нирвана“ и „Ден за ден“ са отново на върха на класациите. През 1998 г. издават на компакт диск и аудио касета албума „Избрано 85-98“ съдържащ едни от най-големите им хитове през годините. От 2001 г. вокал на Атлас е Благовест Зерлиев, а останалата част от групата е изцяло подновена. Същата година пускат на пазара „Колекция“, която съдържа три нови песни както и римейк на „Песен за истината“. С новия си певец през 2004 г. издават албума „Есенни цветя“, като едноименната песен и “Капка от любов” стават изключително популярни и застават начело на музикалните класации. Печелят и Първа награда на “Пролетния конкурс” на БНР през 2003 година с песента “Танцува тя сама”.

В края на 2009 година започват съвместно работа върху нов албум на “Атлас”. От синглите към албума се наложиха: “Така се събужда денят”  с първия в България 3D реален видеоклип и “Била си ти”, която спечели “Златна пролет” 2010.

А песента “Not Your Perfect Guy” спечели Втора награда на конкурса “Златна пролет” 2011.

През 2013-та с песента “Обичам дъжда над теб” Атлас отново печелят 1-ва награда на “Златна пролет” и участват с “Лято на екс” в конкурса “Бургас и морето 2013”.

         През 2011-та излезе албумът на “Атлас” – “Между вчера и утре”. Get Yourself Free от същият албум получи трета награда през март 2013 в международната класация BEAT 100.От есента на 2013-та основен вокал на Атлас става Игор Шабов, познат ни от първия сезон на “Гласът на България и групата вече е в състав:                                

Пепи Писарски – китара 

Игор Шабов – вокал

 Борислав Борисов – барабани

Иван Несторов – бас

Асен  Драгнев– синтезатори

В момента групата активно участва в концертния живот в страната и записва нова продукция.