Биг Бенд Брас Асоциация

Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!
Биг Бенд Брас Асоциация е най-новият частен биг бенд в България. Биг бендът е оркестър, при който, за разлика от малките (combo) джаз групи, където се залага повече на импровизацията, музиката е прецизно аранжирана. Биг бендът става популярен в ерата на суинга -1930-1940 и включва между 12 и 25 души – саксофонна, тромпетна, тромбонна и ритъм секции.
Имената на членовете на Брас Асоциация Биг Бенд съвпадат с тези на някои от най-добрите музиканти от днешната джаз сцена в България. В 17-членния състав, майсторски ръководен от Ангел Заберски, звучат 5 саксофона и 5 тромпета, тромбоните са само с 1 по-малко, а ритъм секцията от пиано, бас и ударни инструменти е в пълна хармония с това духов(H)о богатство.
През пролетта на 2009 Брас Асоциация свири заедно с De Phazz, а година по-късно бендът направи и първото си концертно турне – в Италия с гост диригент, където изпълнява музиката на Ленард Бърнстейн и Дюк Елингтън.
През юни 2012 беше представен първият албум на Биг Бенда – „Високо напрежение”  – 11 богати, красиви, пълнокръвни композиции, специално композирани и аранжирани за  оркестъра от Ачо Заберски.