Биляна Йотовска


Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!
Биляна Йотовкска /26ти Декември 1984г/ е родом от София. Тя е дипломирана художничка, завършила е Националната Художествена гимназия и Националната Художествена Академия в София. Мъжът до нея е Димитър Димитров – Европейски и Световен шампион по Културизъм. Двамата имат дъщеря – Никол /Април 2010г/.  Биляна и Митко често са спрягани за една от най-красивите светски двойки на България!

Йотовкска е един от най-известните модели в България, работила е и в чужбина – Италия, Турция, Германия и Гърция,. Украсявала е не веднъж кориците на редица мъжки списания като Playboy, Maxim, Intro, Мах и Mr.BIG, както и много женски и развлекателни списания – Уекенд за жената, Блясък, Тя, Журнал, Белла и други. Не веднъж сме виждали изваяното и тяло в много специализирани списания за фитнес. През 2010 Биляна участва в реалити предаването по БТВ „Нашите момичета – Звезди от кориците“. Красавицата е чест гост в различни ТВ предавания и често името и фигурира в различни класации за най-сексапилните жени на България.. Можете да я видите в рекламите на „Бой за коса Арома „, 9″Брускети Марети“, „Водка Флирт“, „Бира Каменица“, „Ракия Сливенска перла“, „Globul“ и много други. 2008-ма Биби печели конкурса на „Triumf“ – „miss Sloggi“, а 2009-ма се класира за финала на „FTV Pacha Model Awards“ в Ибиса и започва да работи с FTV .

С танци Биляна се занимава от десет години, танцувала е на сцената на едни от най-известните DJ-и в света, като  Paul Oakenfold, Bob Sinclar, Pete Tong, Danny Tenaglia, Roger Sanches, Victor Calderone, Sandy Rivera, Steve Angello, Dimitry from Paris и много други..

За момента освен стотиците фото сесии които снима, рекламните клипове, балета й „The Secret garden”, както и детския клуб който направи неотдавна, Биляна е решила да помогне и на майките за това как да научат децата си да се хранят здравословно. Съвсем скоро на бял свят ще излезе първата й авторска книга „Детска готварска книга, която ще съдържа повече от 100 рецепти подходящи за най-малките и илюстрована с много снимки, /с помощта на нейн приятел фотограф – Илян Илянски/