DANZEL

danzel_web-1

 

Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!

Danzel, Johan Waem, започва своята музикална кариера, след като става финалист в белгийския Music Idol през 2003 година. На 15-годишна възраст той и неговите приятели съставят рок групата, наречена  „Scherp Op Snee” или “S.O.S.”, където той пее и свири на бас китара. Освен това той е бил и беквокал в „L.A. Band“, която прави много участия с много известни белгийски изпълнители. Той свири на китара, бас китара и на пиано и като всестранно развит изпълнител, той също така композира и пише собствената си музика и текст.

След  Music Idol, той се запознава с Jaco Van Rijswijk, продуцент, който има много големи хитове от 90-те . Jaco запознава Danzel с денс музиката. Преди това Danzel винаги се е занимавал с рок музика. В края на 2003 година, музикалната компания N.E.W.S  му предлагат да направят нова версия на песента „Pump it up” на Black & White Brothers. И така започва всичко..

Хората, които не са живели през последните 10 години на Марс, знаят, че „Pump it up“ се превърна в голям хит и Danzel  подписва договор с всички големи музикални компании по света, продадени са над 3 милиона копия. Образец от неговата версия на „Pump it up“ e използвана и от Black Eyed Peas в ремикс на техния хит „Pump it!“. Danzel  е имал турнета по целия свят няколко пъти  е правил представления за публика, понякога надминаваща 200 хиляди човека. През последните 10 години той има няколко хита като : „Put your hands up in the air“, “My arms keep missing you“ (с DJ F.R.A.N.K), “You spin me round“,“What is life“ (с DJ Regi) и много други.