Дивна

Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!

Дивна е един от най-разпознаваемите поп артисти на българската поп сцена.

Публиката се запознава за първи път с нея през 2008 г., когато на 11-годишна възраст взима участие в музикалния ТВ формат „Пей с мен“ и заедно с Миро, който я избира за своя дуетна половинка, печелят състезанието.

Следва техният празничен дует „Един коледен момент“, който излиза в навечерието на Коледа през 2010 г.

Първият сингъл на Дивна „И ти не можеш да ме спреш“ в колаборация с Миро и Криско илиза през 2011 г. и се превръща в една от най-обичаните български песни от тогава насам – милиони гледания, покорени класации, както и две награди на БГ Радио през 2012 г., за БГ Песен на годината, както и за БГ Дебют, изстрелват младата певица на голямата сцена и нейната професионална кариера старира, когато е едва на 14 години.

В последващите години Дивна работи с едни от най-големите имена в българската музика по съвместни концерти, а също и музикални проекти :

2012 г. участва в празничната колаборация на Кока – Кола за България „Заедно с теб“ с Орлин Горанов, Поли Генова, Орлин Павлов, Богомил Бонев и Lexus; издава и самостоятелният си сингъл „Готов ли си за мен“

2013 г. записва дуетната песен „Слънчеви дни“ с Били Хлапето, с която са финалисти в инициативата на БТВ  „Зелената песен на България“.

2014 г. издава песните „Мой‘та музика“ и „Какво пък толкова“ с Монте мюзик, а същата година е и жури на телевизионното състезание за млади таланти „Големите надежди“, заедно с Веселин Маринов и Любо Киров.

2015 г. излиза песента ѝ „Хипноза“, както и триото „Забранен достъп“ с Михаела Филева и Прея. Участва и в първия сезон на музикалното предаване „БГ Версия“ по БНТ с аранжименти с бенд на живо.

През следващите години Дивна поема по пътя на самопродуцирането и издава синглите „Killa Bee”, създадена с музиканти от Македония, както и „Всичко или нищо“.

През 2019 г. участва в първия сезон на предаването „Маскираният певец“ с образа на „Пилето“, което печели сърцата на публиката и я извежда до полуфинал.
Същата година издава и песента „Най-синьото синьо“, по нейни музика и текст, в чието видео се засяга и темата за замърсяването на водите.

През 2020 г. навръх Коледа Дивна издава авторската балада „Напред“, която представя с телевизионна премиера с участие в ежегодната инциатива на Президента на Република България, „Българската Коледа“. Песента звучи по българските радиостанции и музикални телевизии и остава в класациите им в продължение на повече от 5 месеца по-късно и има огромна подкрепа от страна на публиката.

През 2021 г. издава пореден авторски сингъл със заглавието „Сега“, който се превръща в една от топ 10 най-ротираните български песни в ефира. През тази година Дивна е и радиоводещ на музикалното предаване „Morning Voice” по радио The Voice.

През 2022 г. Дивна започва да работи по нова музикална програма със своите колеги музиканти Жеко Жеков (китара), Николай Костадинов (клавир), Мартин Бодуров (тромпет), Гален Николов (саксофон), Виктор Викторов (ударни) и Емилио Мархолев (бас китара). Това води и до създаването на песента „Витамин Д“, в която участва и рапърът EMIL TRF, показвайки танцувално, музикантско и латино звучене, на което публиката реагира с овации. Заедно с колегите си Дивна представя нови аранжименти на своите авторски песни, както и любими популярни кавъри на световни и български хитове като част от нейния първи самостоятелен концерт с бандата през септември 2022 г.

Дивна в социалните мрежи :

https://bg-bg.facebook.com/iamdivna/

https://www.instagram.com/iamdivna/?hl=bg