DJ Dian Solo


Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!
Колкото и странно да звучи, Dian Solo (познат още като DJ Dian или Дидо от Deep Zone), стартира диджейската си кариера в… сптриптийз бар на български морски курорт през 1993 г., заобиколен от красиви танцуващи момичета и богати туристи. Самият той смята, че този факт до голяма степен е повлиял на характера и най-вече на музиката, която прави и оттогава той винаги е вдъхновяван от красотата и позитивната енергия. Истински артист и новатор зад пулта и грамофоните, постопенно той успява да си изгради собствен стил в Денс музиката.
Любовта към изкуството обаче не идва случайно – роден в семейството на музиканти, на 8 години той вече свири на пиано а съвсем скоро овладява и синтезатора, перкусиите, барабаните и бас китарата. Увлечението по електронната музика обаче си казва думата и през годините 1998 г. и  2011 г. той е обявен за “Диджей на Годината” у нас. Малко след това пък, заедно с друг свой колега – Роско, и музикантските умения и студио на баща си – JuraTone (Любомир Савов), поставя началото на един от най-успешните български денс/хаус проекти за всички времена – Deep Zone (www.deepzoneproject.com) .
Оттогава той е верен на своята група и почти цялата му кариера минава като продуцент, композитор, аранжьор и мултиинструменталист на проекта. Разбира се, самостоятелните му диджейски сетове в различни клубове из цялата страна и в чужбина винаги се очакват с голямо нетърпение от аудиторията. Ето някой от страните в които Dian Solo често представя своите умения зад пулта: САЩ (Лас Вегас, Лос Анжелис, Вашингтон, Чикаго), Англия (Лондон), Португалия (Лисабон), Турция (Истанбул), Украйна (Киев), Малта, Румъния (Букурещ), Гърция (Атина),  Сърбия (Белград), Кипър, Китай и др.