Дует Мания

duet-mania-web-2

Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!

Дует Мания съществува от 1999 година и е едно от многото превъплъщения на сестрите Даниела и Юлия, открили своята най-голяма страст в музиката.

Дует Мания е създаден през 1999 г. в София от сестрите Даниела и Юлия Петкови, по идея на Валентин Марков – президент на Поли Саунд.  През октомври 1999 излиза и първият албум на дует Мания- “Не е истина”. В него са включени едни от най-хитовите български песни- “Не е истина”, “Не искам,не мога” и “Светът е за двама”.

През 1999г Даниела и Юлия печелят първа награда на Международния Фестивал за млади таланти”МЕЛФЕСТ”,Македония

През 2000г двете сестри доказват огромния си потенциал и получават най-високо признание и  златен медал на Световния Шампионат по изкуствата в Лос Анжелис,с песента на Марая Кери и Уитни Хюстън”When you believe”.Същата година”Арт рок център” ги обявява за най-добър дует на България.

През Ноември 2003 те участват на Световния Музикален Фестивал в Наннин(Китай ),а месец по-късно музикалната компания “Селект Мюзик“ издава втория албум на дуета- “Хладни очи”.

През 2004г заедно с групата БТР,представят свои авторски песни на китайски език на фестивала”Среща в Пекин”,Китай. Същата година печелят 4-то място на Международния Фестивал за песен „Универсталент”,Прага,Чехия

Двете момичета отново представят  България на Световния Шампионат  по Изкуствата в Лос Анжелис през 2005 г,където грабват златния медал.

Година по-късно заминават за Лугано,Швейцария.Участват на Джаз Фестивала заедно с Васил Петров .  Дует Мания записва и най-новия си сингъл”Не познавах теб”по музика на Мага и заснема видео към песента с режисьора Ники Нанков.