Георги Милчев- Годжи

Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!

Годжи завършва Музикалната гимназия в Плевен, където негови съученици са Слави, Маестрото и Герасим (бивш член на Ку-ку бенд).
Участва в групите “Север” (с Герасим), “Реприз” (с Маестрото), “Електрик Авеню”, “Браво Оркестра” и “Ватикана”.
В детството си Годжи често правел пакости, най-големите бели правел с благотворителна цел. Така например той седял пред магазина и просел пари за деца, които били 7 в семейството и не можели да си купят вафли.
В тийнейджърските си години Годжи неведнъж си докарва проблеми. В девети клас организира бягство от час по руски език, на което по онова време се гледа като на саботаж в българо – руските отношения. Това му носи неприятни срещи с директора на училището и политинспектора, а баща му е заплашен от изключване от Партията. По-късно, заради разказан във влака политически виц, Годжи е порицан от най-близките си: „Тогава ме би тате, караха ме да нося кюмюр в пожарната. Баба ми ми викаше „фашист“ и като идех във Враца, ме не пускаше да вляза.”
След промените в началото на Демокрацията Годжи излиза извън страната – свири по кораби в Дания и Норвегия, изнася програми в Англия и Германия. Завръщайки се в България, се препитава известно време с най-причудливи занятия, включително като търговец на картини.
На 1 април 1995 година, в зала 12 на НДК се снима “Каналето”. Годжи е асистент тон-режисьор с Милчо Кацаров. Тогава Маестрото го кани в Ку-ку бенд и за щастие това не била първоаприлска шега.
Годжи има три самостоятелни албума („Следобедът на един Годжи“ 1999г.; „Сензация“ 2000 г.; „След теб“ 2002 г.) . Освен от музика, той се интересува и от други изкуства – живопис и поезия. Рисува за собствено удоволствие и обича предметите от миналото, защото му дават “идея” за настоящето, карат го да се чувства “жив”. Годжи пише стихове и е автор на текстовете на много песни.
Има двама сина, към коитo е много привързан – Цвети и Волен. Годжи не е роб на славата, а смята, че колкото по-популярен става човек, толкова е по-самотен. Може би затова силно вярва в лоялността, компромиса, състраданието, в колегите си и разбира се в силата на музиката.
Любимата му баскитара е специално изработена за него от Майкъл Педула, собственик на марката „PEDULLA“.
За свои учители в музиката сочи: Росица Господинова, Цанко Бозайников, Манци, Марта Николова, Георги Бошнаков, Мони Венков, Асен Антонов, Сала, Джако Пасториъс, Маркъс Милър.