Герасим Георгиев – Геро

Геро-2

Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!

Герасим Георгиев – Геро е роден в Русе на 10 юли 1974 г. Израства в културна, добра среда, която го подтиква да избере сцената за своя съдба. 13 години активно танцува в ансамбъла за народни танци „Найден Киров” в родния си град, покрай което се научава какво значи дисциплина, отношение към костюма, идване навреме за репетиции, отношение към партньора.

Когато е 17-18-годишен и вече се е натанцувал на народни танци, решава да опита в НАТФИЗ. Приемат го от първия път, като завършва в класа на проф. Димитрина Гюрова. Oще като студент го вземат да играе в “Народния театър”, а като професионален актьор започва в Габровския театър в постановката “Криворазбраната цивилизация”.

Известен е на телевизионните зрители с ролята си на Карфиол Петров от шоуто „Пълна лудница”-Пренареждане и като водещ на „Господари на ефира”, а преди това на „Монополи” по БНТ и „Горчиво” по bТV.

Несъмнено печели сърцата на зрителите с участието си през 2016 г. в хитовото шоу „Като две капки вода“, а незабравимa остава имитацията му на Ема от групата „Spice Girls“.

През 2018 година, Геро играе главната роля на инспектор Пламенов в комедийния сериал по NOVA – „Полицаите от края на града“. Участвал е и в „Седем часа разлика, излъчван по bTV.

Играл е на сцената намного театри в провинцията и София, а сега е eдна от звездите на Малък градски театър „Зад канала“. Имал е гостуващи участия в Сатиричния театър, Младежкия театър „Николай Бинев“, “Сълза и смях”, както и на сцената на Театър 199 в спектакъла „Симулатор за чифтосване“. Други по-известни спектакли с негово участие са: “Тестостерон” ( Робал);  “Старчето и стрелата” (Марминех); “Радован III” (Еленче Вилотич); “Шемет” (Албер Ламар); “Характери” (Събин); “Карнавал” (Хамлет).

За професионалните си успехи е награждаван с множество награди, сред които е Националната награда за актьорско майсторство „Любимец 13 – Главна мъжка роля“ за ролите му в спектаклите „Швейк“ на Театър „Българска Армия“, „Семеен албум“ на Младежки театър „Николай Бинев“ и „Сирано дьо Бержерак“ на Драматичен театър „Сава Огнянов“-Русе.

Геро е щастливо женен и със съпругата му Цвета имат дъщеричка – Йохана. През свободното си време обича да играе, а също така и да гледа футбол.