Ice Cream

 

 

Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!

Група Ice Cream е основана на 22 април 1997 година. Малко по късно те правят и първия си официален запис. Песента се казва “ I scream” или казано на български „ Аз крещя”.  Малко хора знаят, че именно това е била и първоначалната идея за име на групата, но заради поясненията, които всеки път се налага да правят за името, момчетата решават да изберат за име – Ice Cream. Така, както ги познаваме до ден днешен. От първоначалния състав на групата са останали само Вики и Дани. През 1999г., се присъединява Тоди, а две години по-късно и Монти. През 2007 година по време на записите на втория албум на групата, Ели взима участие в голяма част от песните. Поради тази причина, момчетата и предлагат да стане част от групата. Тя приема. Актуалният състав на групатакъм момента е:

Даниел Димитров – Ice, Виктор Николов, Елена Брусарска, Малин Миланов – Монти

Издаването на албума предстои 5 години по-късно.

Първият си сингъл групата издава през далечната  2000 година, който сингъл е с участието на певицата Lady B. Песента се казва „ Борбата” , влиза в първия албум на групата и става песен на месец септември за 2002 година на БГ радио. Малко по-късно остава и на второ място във вота за Песен на Годината, от същия конкурс. Други успешни сингли от този албум са „Ще те сваля” (  2-ро място в Българския рап топ 10), Част 1 ( една от най – въртяните песни в единственото радио за рап музика в България – Мила)  др.

Сингълът „ Завинаги заедно”, в който гост вокал е  Димо от група PIF, достига първо място в класацията за българска музика на БНТ.  През 2007 година  групата решава да си даде почивка и всеки да развие собствените си планове с уговорката един ден да се съберат и да продължат. 2012 година този миг явно е дошъл. В началото на годината е факт видеото към песента „Мисля си”, записана още през 2005. Режисьор на лентата е Малин Миланов – Монти. Интересното в случая е, че в нея не присъстват самите  Ice Cream,  а две деца и един гайдар. За по-малко от ден парчето генерира цели 30 000 гледания в най-големия сайт за видеообмен в България и огромен интерес от страна на феновете! На 21 април 2012г, настъпва момента, когато групата да отпразнува   “15 години Ice Cream” с грандиозен концерт в столичен клуб, където представя  следващия сингъл и видеото към него, който влиза във втория албум, наречен “ Want some Ice Cream?”. „Влюбени в свободата” е песента, която получава признание в БГ ефира отново за кратко време. Месец по-късно бандата изкарва и хита “Те карам да вибрираш”, който за седмици стига 2 милиона гледания в youtube.