Ирина Флорин

Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!

Историята на Ирина Флорин звучи почти като Американската мечта.

Завършва Руска гимназия в Плевен с отличие, макар че още първата година две учителки по музика я откриват и става първа солистка на хора на гимназията. Репетиции, турнета, концерти.

Записва първата си малка винилова плоча (в началото на 1989г.) „Кръговрат” и „Телевизионна неделя”, после първи дългосвирещ албум (1990) „Краят на началото”, в който голяма част от песните и всички аранжименти са на ФСБ, следва първи CD албум „Стъклен свят” – 1994г., от който излиза и първата и популярна едноименна песен. Следва албум „Цвят лилав” – 1996г., сингли „Цвят лилав” и „Пътуване” – 1997г., работа с групата Тибетски срца по проекта „За любовта”, който влиза в следващия сборен диск, издаден от БМК („Мога” – 1998г.). Едноименната песен от проекта е резултат от съвместната работа с майстора на съвременната българска поп-музика – Момчил Колев и е една от най-популярните песни на Ирина, която излиза в сборен диск с най-популярните й хитове дотогава.

От албума „В Трето Лице“ излизат 6 сингъла, придружени от видеоклипове. Проектът категорично е обявен за най-добрия поп продукт на 2001 година, както и Ирина Флорин – за изпълнител на годината.

През декември 2010 г. излиза „Копринена Жена”. Стилът на албума е електро брит поп. Абумът е миксиран и мастериран в Монте студио.

„Копринена Жена” включва девет оригинални песни, създадени от Момчил Колев, Георги Георгиев и Димитър Паскалев; два ремикса – „Докога” на Момчил Колев и „Слънце” на Графа , дело на DJ Ясмин & DJ Оги, както и и две неиздавани песни „Ако ти си” от Димо Георгиев и „Виновна”, музика и аранжименти – Миро Гечев.

От албума до този момент, са издадени три официални сингъла „Безплътна”, „Неон”, едноименният – „Копринена жена” (музика Момчил Колев, аранжимент Георги Георгиев и по текст на журналистката Биляна Димова) и „Котешки Танц”.

Ирина Флорин не само генерира музикалните идеи за своите песни, но пряко участва в композирането, аранжирането и текстовете им.

https://www.youtube.com/watch?v=pIOgztVA8U8

https://www.youtube.com/watch?v=watch?v=rY8R4laRzFk&feature=share&list=PLEAF83987F7F90054