Криста

Криста е първият артист на продуцентския лейбъл за нова българска музика Стерео стая. Избрана е да бъде част от него след като през февруари 2008 печели Национален конкурс за вокални артисти.

Приета е на първо място в катедра „Поп и джаз пеене“ на Държавната музикална академия „Панчо Владигеров“ и я завършва с отличие през юни 2008г. Още с появяването си на музикалната сцена, Криста получава високата оценка на големите авторитети на българската музикална индустрия, критици и публика.

Криста е носител на награди от конкурси и фестивали, сред които стипендията „Най-добър млад поп изпълнител” на фондация Национална Опера и балет за 2008г. и награда за Дебют на юбилейното издание на конкурса „Златна пролет“ 2009 на БНР.

Тази година Криста получи специалната награда на журито на „Златна пролет”. Тя стана първият солов артист, който ще има възможността да представи България на престижния фестивал Eurosonic в Грьонинген, Холандия. В началото на 2013г. младата певица ще изнесе едночасов концерт с групата си там.

Криста развива концертните си проекти в две паралелни линии – Jazz your Soul и Get Funky. В Jazz your Soul младата певица представя акустични аранжименти на синглите си „Това, което искаш”, „Силна любов”, „Имам”, както и най-новите „За теб” и „Част от мен” и джаз стандарти в съпровод на пиано и перкусии. Get Funky предлага клубно фънк звучене на песните на Криста и кавъри на световни поп/соул/фънк хитове. Музикантите в проекта са тези, с които талантливата певица ще участва във фестивала Eurosonic: Теодор Петков (пиано), Теодор Иванов (барабани), Симеон Петрунов (бас), Елена Кокорска (вокали), Георги Янев (китара) и Мартин Ташев (тромпет).

Дебютният сингъл на Криста – „Това, което искаш” (музика, текст, аранжимент – SYMPHONICS, режисьор на видеото – Валери Милев), е представен за първи път пред публика по време на церемонията на Годишните Музикални Награди на ММТВ за 2008г. Тя е единственият дебютиращ на сцената на престижното музикално събитие артист в 10-годишната история на медията. Видеото към „Това, което искаш” постига безспорен успех, изкачвайки се на челни позиции във всички български ТВ и радио класации. Следва шесткратно излъчване в класацията за най-гледана музика в Европа на музикалния гигант MTV – “World Chart Express”. Парчето е класирано на второ място в престижния чарт.

Вторият сингъл на Криста, „Имам”, е представен в края на 2009г. Автори на песента са B.O.Y.A.N. и Мага, а режисьор на видеото е Николай Нанков. Криста представи нов акустичен вариант на сингъла на концерта по случай 10 годишнината на БГ Радио пред 20-хилядната публика на пл. Батенберг в София.

„За теб” е най-новият сингъл на Криста. Песента е с характерното за предстоящия албум на певицата свежо клубно звучене. „За теб” е дело на младата певица и автор Rachel Row, а аранжиментът е на Rachel Row, Страхил Велчев и B.O.Y.A.N. Режисьор на видеото Валери Милев. Уникалната хореография е дело на танцьор и хореограф №1 на България Милен Данков, а Криста се подготвя за нея в продължение на месеци. Визиите на Криста са подбрани от стилиста Жоро Петков.

 

Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!