Mango Duende

Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!

Вече минаха повече от десет години, откакто Алекс Линарес се завърна в България от другата си родина, Перу. Алекс е млад певец и музикант с няколко проекта зад гърба си в родната Лима, където се е изявявал както в латиноамериканската музика, така и на пънк и алтернативната сцена. По същото време, латиноамериканската музика се радва на поредния си ренасанс на световната и българската сцена. Това кара Алекс да се ориентира отново към добре познатите му латиноамерикански звуци като салсата, кумбията и тангото.

През последните 3 години Алекс се концентрира основно върху салса проекта си Манго Дуенде и заедно със съмишлениците си от бандата, пленени от ритъма, бързо завладяха сърцата на българите, запалени по латино звученето. Така Манго Дуенде се превърна в странно словосъчетание в устата на всеки, който се интересува от салса и латино музика в България.

През лятото на 2011 Манго Дуенде представиха своя първи сингъл в стил регетон – парчето „Петък”, което с лекота изкачи върховете на доста класации, и бързо се превърна в съпровод на много летни вълнуващи преживявания. Година по-късно момчета поднесоха и своя втори сингъл Loco (Тя ме побърква).

Манго Дуенде са: Алекс Линарес (вокал), Кирил Зафиров (тромбон), Тодор Бакърджиев (тромпет), Борис Таслев (бас), Борислав Бояджиев (тимбали), Теодор Петков (пиано) и Христо Ганев (конги).