Мери Бойз Бенд

Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!

Мери Бойс Бенд са създадени в началото на 1994г. като трио, което свири в клубовете за музика на живо в София. През август същата година музикантите печелят конкурса за млади изпълнители на Българската Национална Телевизия – „Хит Минус Едно” и като награда записват първата си авторска песен – „Къде избяга вятърът”.

Мери Бойс Бенд приемат за своя рождена дата 28 януари 1995г., когато за първи път свирят като група от петдуши в прочутия тогава „Кънтри клуб” в София. До края на 1995г. те записват  още две свои авторски песни по поръчка на Българското Национално Радио – „Опит за летене” и първата версия на „…да надбягам птиците”. Песните  бързо стават популярни и през 1996г. групата печели наградата на Арт Рок Център – „Група на годината”.

През 1997г. Мери Бойс Бенд са поканени от немски продуценти за записите  на класически рок песни на Deep Purple, Pink Floyd и Led Zeppelin заедно с двоен състав симфоничен оркестър. Групата продължава и живите си участия в клубове и на концерти из България, както и участия в телевизионни програми.

През 2001г. Мери Бойс Бенд издават първия си авторски албум – „Непознати улици”. Хитът „Непознати улици” се задържа в класациите за рекордно дълго време Успешният първи албум е причина за номинациите на Мери Бойс Бенд на наградите на БГ Радио през 2002г. в пет различни категории. През юни 2002г. групата печели и първо място във фестивала за музика на живо, който е част от международния телевизионен фестивал в Албена.

През лятото на 2004г. групата свири на мега-концертите в Албена, Слънчев Бряг и Банско заедно със световноизвестните “No Mercy”, “Boney M”, ”Eruption”, “Gibson Brothers”, “Racey”…

Албумът „Само за теб” излиза официално на българския музикален пазар през октомври 2004г. Всички сингли от този албум достигат до върховете на класациите. Неслучайно „Само за теб” е номиниран за БГ албум на 2004г.

От юли 2004г. песни на Мери Бойс Бенд се въртят в ефира на всички големи радиостанции в Белгия, а по-късно се завъртат във Франция и Холандия… През декември 2004г. групата издава в Белгия албума „Distant Streets – compilation”, който включва английски версии на песни от първия и втория й албум, както и песни на белгийски композитори.

В началото на 2006г. Мери Бойс Бенд издават DVD с  концерт-промоцията на албума „Само за теб” в Банско. През 2006г., 2007г., 2008г. и 2009г. – четири поредни години –  групата е номинирана от слушателите на БГ радио за „Група на годината”.

На 17.12.2010г. музикантите издават четвъртия си студиен албум „Дългият път към дома“, от който са синглите: „За последен път”, „Не гледай влюбено“ (представен и в World Chart Express на MTV), „Дългият път към дома“, „Слънчогледите“, „Тръгвай с мен“ и „Вярвам в теб“.

https://www.youtube.com/watch?v=SFD_67dYsVw

https://www.youtube.com/watch?v=LFoZ1ggPWl4