Милица Гладнишка

Милица-Гладнишка-3

Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!

Милица Гладнишка е родена в град София в музикално семейство, от което наследява таланта и любовта към сцената. Майка й е единствената жена тромпетистка у нас, а сестра й е виолистка в операта в Грац.

Завършила е НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност „Актьорско майсторство за куклен театър” в класа на Пламен Кьорленски, а паралелно с това е учила и оперно пеене при Рени Пенкова.

През 1998 г. се явява на кастинг за шоу програма за пеещи сервитьори в клуб „Опера“ в София, където работи заедно с Галя и Миро от „КариZма“, Орлин Павлов, певицата Тони и пианиста Живко Петров. През 2003 г. изкарва курсове по джаз пеене в Лондон, после майсторски клас при Милчо Левиев, следват концерти в БНР и камерна зала „България“, изяви във Виена и Грац

Занимава се с дублаж от 2002 г., а от 2012 г. тя е гласът на Fox Life. Името й е добре познато на широката публика от дублажа на филми (сред любимите й, озвучавани от нея, са „Трансформърс прайм” и „Джеси”).

Популярна е най-вече от музикалните сцени, където се изявява като певица. В последните години животът на Милица се движи под мотото „Дивото зове“ – това е името на джаз бандата, в която заедно с музикантите Васил Спасов, Борис Таслев и Атанас Попов редовно свирят по различни клубове и мероприятия в страната. Пее също и с „Михаил Йосифов Секстет” и много други.

Участвала е в три късометражни и един игрален филм (късометражните – „Janne of love” (селектиран като част от фестивала в Кан), „Voice wanted“ и „Мона Лиза“, както и в лентата „Кецове“).

Милица участва в сериала „Етажна собственост“, а през 2018 г. изпълнява една от главните роли в комедийния сериал „Полицаите от края на града“.

Особена популярност на Милица носи и участието й в първия и много успешен сезон на шоуто „Като две капки вода” (2013), където се бори за голямата награда с Рафи. До последно тя е сред най-големите фаворити на публиката, а превъплъщенията й в образите на редица популярни лица от българската и световната сцена остават завинаги в „златния фонд” на шоуто.

През март 2014-та, заедно с Ути Бъчваров, тя е един от гост-водещите на „Господари на ефира”, по случай 11-тия рожден ден на предаването.