Нина Николина

Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!

Нина Николина (истинско име Николина Димитрова Попова) е певица, текстописец и композитор на много български песни. Родена е на 25 юни 1975 г. в с. Габаре. Завършва музикалното училище в гр. Плевен и Академия за музикално и танцово изкуство в гр.vПловдив. Музиката ѝ е съчетание от модерно звучене и български фолклор. През 2004 г. получава наградите на телевизия ММ за “Най-добра изпълнителка”, “Най-добра поп песен” и “Най-добър видеоклип”. През 2005 г. БГ радио я обявява за „Изпълнител на 2005 година“

PENDARA Ethno Project

Стартирал и представен за първи път през 2002г. в Холандия, проектът на Нина и Калин –Pendara Ethno Project е базиран на съчетание от Български фолклор и DJ музика.. Смесвайки стилове и музикална култура от различни краища на света, в този нов проект Нина и Калин поднасят своето виждане за интегрирането на българската народна музика в светвоната DJ култура. Денс ритми от световни компилации, както и авторски арнажименти, са съчетани с афро кубински, бразилски, латино и ориенталски ритми идващи от барабаните и перкусиите на Калин. Гласа на Нина Николина докосва с чистотата си и поставя възприемането на българският фолклор на едно ново ниво -нестандартна концепция от автентичен флоклор, екзотични ритми и комерсиално DJ звучене!
За първи път на Българска сцена проекта бе представен на Международният арт фестивал “Перперикон”, който се проведе през юни, 2007г. в град Кърджали и местността Джинтепе, където се намират останките от древния Перперикон!
В проекта участват и певицата Екатерина Ангелова  –вокал и Недялко Недялков –кавал.

https://www.youtube.com/watch?v=Jkrw6qNbv30