P.I.F. (ПИФ)


Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!

Групата е създадена 1992 година във Варна. Под името „Resemblance“ момчетата записват на демо над 40 парчета на английски език. 2000 година пристигат в София и вече под названието P.I.F. /Patriots In Fashion/ записват няколко песни, но на български.
През 2000 г. P.I.F., изкараха дебютния си албум “P.I.F. – I”, а с него и голям брой хитове. Сред тях: “Колело”, “Невидимо дете”, ”Пътуване”, “Приказка”, “Камбаните”, “Вали” и др. Първият албум им донесе и наградата на ММ в категорията “най-добър албум на годината” .
Доста различни на сцената и в албумите си P.I.F. могат да бъдат определени като лирично агресивни, а музиката им – привидно кротка.
Уникални като настроение, приказни като поведение и изключителни като музиканти на сцена, P.I.F. си спечелиха славата на група, която има какво да ни каже. А ние съответно, какво да чуем …
Интересно е да се отбележи, че в един период групата завършваше концертите си задължително с песента “Приказка”. От там е незабравимото РАМ-ТАРАРИРАРА-РЕЙ-РА-РАРУРА-РЕЙ-РА, РА, ‘РИ-РАМ-ТАМ-ТАМ , което те пееха на обратно.
Така се роди и вторият им албум P.I.F. – II (2001 г.) . Хитовете този път бяха със заглавия “Мечта”, “Цялото небе”, “Отлъчен”.
През 2006г групата пусна третят си студиен, но първият си изцяло независим проект -“Passion In Fact”. Десетте композиции в него са качени за свободен даунлоуд на официалния сайт на P.I.F –www.pifbg.com. Макар и без да е клипирана, като тотален хит от него се утвърди песента „Всеки ден”. С доказан хитов потенциал и на еуфоричен прием по участията на групата се радват „Ноемврийски ден”, „Лебед” и „Кой си ти”.
В настоящия си състав P.I.F са с един повече от установената бройка през годините. Те са с втори китарист /Христо Христов/ и, както Димо обича да констатира „ситуацията е здраво рок енд рол”. От стария състав на групата освен фронтмена и вокал Димо са Иван Велков /китара/ и завърналият се след кратка творческа пауза Любомир Петков /клавир/.
За шест години пълноценно присъствие на родната рок сцена P.I.F доказаха и продължават да доказват, че значението на абревиатурата на името им може и да се мени с всеки следващ албум, но стойностният арт-алтернатив все още има почва у нас.
https://www.youtube.com/watch?v=nkrsG5rS5_Q
https://www.youtube.com/watch?v=19tcSq0wOsE