Pavell & Venci Venc

pavell_venci_venc

Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!

Венцислав Чанов и Павел Николов, по-известни като Pavell & Venci Venc‘ са сред най-креативните, продуктивни и обичани и хип-хоп артисти на българската музикална сцена. Много татуси, които „не са само за украса“, собствена философия, облечена в музика и споделяна от хилядите фенове, за които не е setaabratochkacom кога ще чуят и видят най-новото от своите идоли – всичко това и дори повече, въпреки че са едва навършили 27 години.Влюбват се в музиката още като деца. Венци прави първите си записи на касетофон и ги споделя с актуалните тогава имена на българската рап сцена, за да ги прослушват. След време се увлича по рекламата, следва и философия, но страстта към сцената надделява. Пътят на Павел също минава през първото демо на касетка, когато е на 13 (вече татуирана на дясната му ръка), още записи с приятелите в Бургас, вдъхновени от Еминем, до Военноморското училище във Варна, което той напуска, за да се отдаде изцяло на музиката си.

През 2012 г. Павел и Венци се срещат и усещат веднага, че могат да творят заедно. Скоро след това получават покана за участие в клуб и започват да приемат правенето на музика доста по-насериозно. Първата песен, която записват заедно, е „Бакшиш за лека нощ“. Следват я „Dubstep, Sex And Tattoos“, „Батман“, „Съседа”, „Fuck Love”, както и продуцираните от Virginia Records „Знаеш ли кой видях?“ и „Къде си, брат?“ с Ангел и Моисей, „Изгрева и залеза” със Сантра, „Ще живеем вечно” с Donna, „9” на Pavell и Irina, „Ядрена поезия”, „Albert Einstein”, „Единствената“ с Моисей, „2 х 2“ с Пламен и Иво, „MUTE”, „Как стана така“…

Освен като автори и изпълнители на своя репертоар, двамата активно работят по текстовете и аранжиментите на парчета за свои колеги, сред които „Стъпка напред“ на Михаела Маринова, „Избран“ на Невена Пейкова, „Теб си пожелах“ на Ана Мария и Богомил, „Любов за пръв път“ на Михаела Маринова, Невена Пейкова и Кристина Дончева, „Спомени в прахта“ на Люба Илиева и др.