Рафи Бохосян

raffi_web

Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!

Профил на артиста:

Име:  Рафи Бохосян

Дата на раждане: 29.01.1993г.

Местораждане: гр. Бургас, България

Статус:

Рафи е роден на 29-ти януари 1993г. в красивия крайбрежен град Бургас. Той е отгледан в спокойна приятелска среда, заобиколен от неговото арменско семейство. Още от малък, Рафи проявява огромен интерес към музиката и изкуството. Въпреки, че не взима уроци по пеене или свирене на някакъв инструмент, неговият глас е в прекрасна форма. Това, заедно с неговата изключителна харизматичност на сцената, е златният му билет за успех и убедителна доминация в първия сезон на българското издание на X Factor.

Подкрепян от семейството и приятелите си, Рафи решава да участва в прослушванията за X Factor. По време на шоуто той става изключително популярен сред хората от всички възрасти. С неговия уникален глас, чаровна усмивка и позитивно излъчване, Рафи омагьосва публиката и дава парченце любов на всеки, рисувайки сърце на дланите на феновете. Очаквано, той печели X Factor с 51% от зрителските гласове.

Мечтата на Рафи включва успешна кариера на мениджър в музикалния бизнес. Вдъхновението си черпи от Queen, Lenny Kravit, James Brown, Usher, Jamiriquai и CeeLo Green.

След X Factor, Рафи се впуска в множество участия и работи по първия си сингъл. С подкрепата на неговата звукозаписна компания – Вирджиния Рекърдс, той пътува до Лондон, за да се срещне и консултира с професионалисти от Sony Music. Някои от имената, които за замесени в реализирането на първия му сингъл са George Levendis – … и Simon Cowell– съосновател на Syco и формата X Factor. По-голяматачаст от видеото към дебютния ми сингъл „4321” са кадри от Лондон, а останалата част е от негово специално участие в Бургас.

Дебютния сингъл на Рафи „4321” постигна огромен успех само 10 часа след неговото премиерно излъчване в предването „Здравей България” по Нова Телевизия. То е гледано над 470 000 пъти в Youtube до момента.