Респект (Respect)

Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!

Рап група Респект е създадена през 2000 г. в гр.Пловдив от Крум Стефанов и Цветан Николаев (Цецо). И двамата са възпитаници на музикалното училище в града “Добрин Петков” със специалност пиано.
Те са единствените български хип-хоп изпълнители, които са с музикално образование, сами правят своите текстове, композират музиката към тях, както й имат собствено студио, където осъществяват записите си.

Още в началото на своето изгряване, Респект записват песни с певицата Весела Бонева (сега известна повече като Vessy), една от които се казва “Женски работи”.
През 2008 г. тяхна песен с видео клип попада в световния чарт на MTV – песента се казва “Друга нагласа”. Режисьор на видеото е небезизвестният Валери Милев и с нея Респект стават първите български хип-хоп изпълнители, излъчвани по световната телевизия. През същата година излиза и клипа на песента им – “Ни тъ бива”, която също се радва на голяма популярност сред феновете им. Режисьор на видеото към тази песен е Васил Стефанов.

През 2009 г. група Авеню им подаряват правата на песента “Бягство” и Респект правят много сполучлив кавър, който и до днес се върти по БГ радио и дори попадна в класацията за годишните музикални награди.
2010-та Респект завършват три супер хитови проекта, в които си партнират с други известни имена от БГ сцената и не само. В дискографията им влизат парчетата: „Луда работа” с вокалите на Дичо и китарните изпълнения на Ричард Мантарлие(финалист в музикалния формат за Германия, Австрия и Швеция – Pop Stars), „Дръпни са” с Lady B, на което е заснето и видео, и разбира се парчето „Internationally Known” с най-доброто от Канада в лицето на SUSPECT и Make A Mill.

https://www.youtube.com/watch?v=Cm5O8MTmZSc“ height=“350″]