Сантра

 

Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!

Сантра започва музикалната си кариера на шестнадесет години. Започва в музикалната компания КА Мюзик и избира името си – Сантра. Младата изпълнителка е родена през 1983 година, най-вероятно заедно с таланта си.

На 6 годишна възраст Сантра започва без уговорки и много малко усилия да борави с клавиатурата на пианото. През 1998 година за първи път записва в студио, а през 1999 година тя е безспорният фаворит сред талантите на ‘Хит минус едно’. Малко след това тя започва да се занимава професионално с музика. Първото вдъхновение на певицата идва от един от най-големите идоли на 90-те-Michael Jackson.

Стилът, към който музиката на Сантра се доближава максимално е R&B. Това я прави изключение , защото малко ‘бели’ момичета по света /особено в България/, а да не говорим,че малко на нейната възраст, щяха да рискуват и да се справят така блестящо с този начин на звучене, който тя постигна.

‘What About Last Night’ се нарича първият професинален проект на младата изпълнителка. Големият интерес от страна на медиите, породил се най-вече от дебюта на Сантра на голямата сцена –‘aXe-travaganza dance festival’, където тя участва редом с утвърдени в международен план изпълнители като Fragma, Tess, Alice Deejay, DJ Aligator Project, 666 и Antique, наложи и заснемането на видео клип към парчето.

Големият успех идва с третият сингъл на Сантра –‘Не ме обичаш вече’, дует с популярния рап изпълнител Спенс.Песента е по текст и музика на дует Каризма, а видео клипа е дело на режисьора Валери Милев. За сцените бе нает истински ягуар, който Santra трябваше да води на каишка. При опит за сближаване от нейна страна, животното успя да остави няколко драскотини по краката й. Въпреки ситуацията,тя успя стоически да издържи до края на снимачния ден, след което бе откарана в болница за да й ударят ваксина против тетанус. Песента успя да се изкачи до номер две в българския радио ТОП 100. По това време Сантра се съветва с друга чаровна и не по-малко популярна от своя съпруг Маги дама- Кремена. Тя всъщност е лицето, на което Сантра има пълно доверие и е отговорна за така познатият от това време червен цвят на косата й.

Като втори сингъл от албума бе пусната баладата ‘Без теб’, на която няма заснето виде, но успява да покори много хора и става една от най-обичаните български балади.

Следва две годишна пауза, след което Сантра се завръща, за да направи дуета Сантра и Кристо, които създава 5 песни. Започва да работи с Бобо, които помага за създаването но повечето от общите им проекти.Първата е „Аз и ти“ тя дори успява да влезе под номер 29 в Румънския еър-плей чарт. Следват „Сила“ и неина английска версия „Make me stronger“, „Как не“, „Тръгвай си“ и последната им обща песен по наименованието „Неска Фен съм ти“. През 2010 година Сантра прави песен и с един от най-добрите български изпълнители Графа – „Тяло в тяло“

През тази година предстоят и много различни и интересни проекти , в които ще можете да видите Сантра в различно амплоа.