Сигнал


Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!
Всяка сага има своето начало. Всяка рок история – своята предистория.
Тримата музиканти Йордан Караджов, Румен Спасов и Христо Ламбрев се отделят от група „Златни струни“ и основават група „Сигнал“ на 1 юни 1978 г. . По това време група „Сигнал“ работи като студийна формация в националното радио.
За Сигнал всичко започва по различен начин, но и достатъчно еднакво – с влюбване в музиката. Независимо от всичко наоколо през 70-те и 80-те години: социалистическия начин на живот, бюрократичните порядки и комунистическите цензури, които само чакаха музикантите да подадат ръка над общото блато, за да им счупят пръстите.
Шлагерът “Може би” ги изпраща веднага на върха на слушателския интерес, защото те са готови като музиканти и единствено репертоарът им се е нуждаел от подобни хитове.
За своите 30 години съществуване групата поставя два невероятни рекорда не само за България – над 6 000 концерта и 500 000 продадени плочи. Сигнал е първата рок- група, осъществила официално концертно турне в Италия през лятото 1989г. През периода 1987 – 1994 групата работи в скандинавските страни и Кипър.
В периода 1994 – 2000 Сигнал работи активно в клубния живот на страната. Свирене по клубове, турне след турне, албум след албум – това са все белезите на успешна творческа кариера. Акцентът през тези години е трансформацията на феновете – тя да не става насила, а да има плавен преход от бащите- фенове към техните синове. Феновете обаче ревнуват и не си дават времето и затова “Да те жадувам” закрива и до днес почти всеки концерт на Сигнал.

https://www.youtube.com/watch?v=gtWheKx_qWY

https://www.youtube.com/watch?v=-mL-pFQuElc