СИЛУЕТ

 

Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!

Силует е рок група създадена през 2002 г. в Бургас. От 2006 г. е базирана в София, като редовно пътува из клубовете и фестивалите на Европа, където представя своята оригинална музика. Стилът е смесица от седемдесетарски рок и други музикални течения, вариращи от прогресив до български фолклорни ритми. Техният запомнящ се звук комбинира красиви женски вокали, електрическа цигулка, Hendrix-звучаща китара и барабанист с тежък груув. Солидното присъствие на двете фронт вокалистки и инструменталните умения на членовете на бандата са съществени за техните вълнуващи концерти изпълнени с vintage rock ‘n’ roll power, преливащи в нежни пасажи и дълго аплодирани от публиката

 Силует издават своя дебютен албум „Пътят“ през пролетта на 2008-ма и получават огромна подкрепа от своите фенове. Работят успешно с английския текстописец Phil Jackson.

Тяхната популярност расте след няколко успешни турнета в Европа, включващи известни клубни сцени и фестивали, както и съпорта им за имена като ‘Uriah Heep’, Joe Lynn Turner, ‘Fun Lovin Criminals’,‘DePhazz’ и други обратно в България, включително и участия на 3 от изданията на Spirit of Burgas.