Спенс

Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!

Роден е на 13 октомври 1975 г. в Плевен. Още като ученик е запален по музиката, но предпочитанията му клонят към метъла — слуша W.A.S.P. и Helloween. Едва по-късно узрява за рапа, под влияние на Snoop Doggy Dog, Kurupt, Dr. Dre и най-вече Tupac. Докато учи в математическата гимназия Спенс прави първите си опити за демо записи, разбира се съвсем аматьорски, със синтезатор и двукасетъчен касетофон.
След завършването му̀ през 1994 г. той е приет в Техническия университет – специалност „комуникационна техника и технологии“. Но покрай безкрайните му ангажименти така и не успява още да завърши. В София Спенс си дава малко почивка, но през 1995 г. започва все повече да се занимава с музика. Свързва се с тримата видински рапъри Змиеядеца, Гявола и Big Mouth, а срещата му със Слим води до създаването на групата „Тим от Дим“. Прави първите си опити с компютърни програми, междувременно работи и в Нова телевизия. Съдбоносна за Спенс е срещата му с DJ Станчо през 1998 г. Двамата веднага си допадат и решават да работят заедно. DJ Станчо урежда първите участия на Спенс — най-напред в дискотека „Алигатор“ в София, а впоследствие и в останалата част на страната, където публиката го приема все по-радушно.
През лятото на 2000 год. той започва работа по дебютния си албум, в който гост вокалисти са Слим, Колумбиеца, Гявола, Чупи, Big Mouth и групата „Димна завеса“, а скречовете в него са на DJ Станчо. Албумът „Прекалено лично 1“ излиза през февруари тази година и веднага се нарежда сред най-продаваните заглавия в жанра и спечелва още повече почитатели на Спенс. В него той проповядва легализиране на марихуаната, освен това се засягат ежедневните проблеми, с които се сблъсква младото поколение, както и за корумпираните ченгета и политици. Пилотният клип към албума — „Направи ме“ е цензуриран от БНТ, телевизия ММ първоначално го сваля от ефир, а впоследствие го излъчва само след полунощ.
Спенс твърди, че е привърженик на генгста рапа и си пада по мазния и мелодичен хип-хоп от Западното крайбрежие. Не е привърженик на чистото копиране, макар че използва някои семпли. Музиката, текстовете и аранжиментите в албума му са изцяло негови. Готов е и втори клип от албума му – „Писна ми“, а в момента Спенс се подготвя за снимките на трети клип към парчето „Прекалено лично“ от втория албум „Прекалено лично 2“. Освен това той завършва записите на втория си албум, като му остава време и за гостувания в песни на Сантра и групата Скреч, освен това записа специална песен за предаването „Споко“ по BTV.

https://www.youtube.com/watch?v=KjsOVS63mqE

https://www.youtube.com/watch?v=CbLcofGgJYQ