Стефан Рядков

Стефан-Рядков

Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!

Стефан Рядков
Стефан е роден в град Бургас. Завършва ВИТИЗ през 1992г. в класа по куклено актьорско майсторство на проф. Атанас Илков.

Звездата му изгрява още докато учи, след като през 1990 г. попада в студентското предаване „Ку-ку“, а след това продължава в „Каналето“. Дълги години е част от актьорския състав на предаванията на Слави Трифонов „Хъшове” и „Шоуто на Слави”. През 2010 година напуска Слави, за да може да се изявява повече на театралната сцена.

Играе в постановки на Сатиричния театър, Сливенския театър, Варненска и Старозагорска опера, а от 2005 година е актьор и в театрална формация „Мелпомена“. Едни от най-популярните постановки с негово участие са: „Благородният испанец“,  „Големанов“, „Българи от старо време“,  „Взрив“,  „Вражалец“,  „Фалшификаторите“, „Аладин“, „Жена Ми Се Казва Борис“ и др.

Стефан е несъмнено един от най-добрите български имитатори. През 2010 г. изключителният му талант го отвежда в екипа на „Пълна лудница“ и „Господари на ефира“. Актьорът изключително успешно се преобразява в актуални за деня политици и светски личности като Валери Симеонов, Цветан Цветанов, Боби Михайлов и др., но знакова остава имитацията му на Евгени Минчев.

През 2013 г. участва в шоуто за преобразявания „Като две капки вода“, в което бързо спечели овациите на зрителите с образите на Луис Армстронг и Андреа Бочели.

Не пропуска възможността да участва и във филмови продукции. Снима във филмите: „Ако те има“, „Земя на прицел“, „Филип“, „Търговски пътища“ (българо-американска продукция), както и хитовата лента „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“.