Стоян Михалев и Виктор

Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!

Стоян Михалев е роден на 10 април 1972г. в гр. София. През 1991г. заедно с Петър Василев сформират група “КИОРА”. Оттогава датира и първата песен, написана от Стоян -“Вярвам в теб”, която получава годишната музикална награда на 1992г. за хит на годината. През 1993г. излиза и първият албум на група “Киора” – “Вярвам в теб”. До 1996г. албумът става двойно платинен за територията на България, като се продава в над сто хиляден тираж.
През 1994г. в група “Киора” постъпва като клавирист Виктор Стоянов и година по-късно двамата със Стоян, отделно от групата, записват три песни – “Сълза”, “Мъртви искри” и “Бели слънца”. Още тогава се ражда и идеята за самостоятелен албум на дуета.
Виктор Стоянов е роден на 6 ноември 1977г. в гр. София, завършва СМУ “Любомир Пипков”, София – специалност -клавир и СУ “Кл. Охридски” – специалност “музикална педагогика”. Започва музикалната си кариера с група “ Sad toy killer ”.
През 1996 г. Стоян и Виктор написват хита на Ирина Флорин “Цвят лилав”. От 1997г. до 2001 г. Стоян Михалев е водещ в музикалната телевизия “ММ”. 1998г. излиза сингълът “Змия”, като по същото време в компилацията “Клубна атака” е включена песента “Огледало”. В началото на 1999г., дуетът налага мега хита “ОТКАКТО ТИ …” по текст на Ина Григорова. Албумът “Откакто ти” има невероятен успех. Той е най-продавания албум /от поп рок/. Други хитове от този албум са денс-ремиксът на „Вярвам в теб“, денс-латиното „Кажи ми да“ /видеоклипът е продуциран от 20 Centuary Fox за саундрак за българска територия към филма „Kiss me“ с Дрю Баримор/  и бароково-звучащата „Сълза“.
Сред постиженията на дуета са наградата за поп-хит на годината за песента „Откакто ти“ на годишните музикални награди на музикална телевизия „ММ“ през 1999г, както и наградата за поп-група на годината за 2000г. на националната класация „Форте“. През 2004г. са номинирани за театралните награди „Аскеер“ за музиката към театралната постановка „Охранители“.
От 2001г. Стоян Михалев има и собствено студио за звукозапис и видеоклипове – студио “Киора”. В същото студио са изработени и видеоклиповете “Няма как” и “ Mail to India ” на Антибиотика, “Жълтите правила” на Дони, “Остани с мен” на Стоян Михалев и Виктор,”Безумен ли съм” на група Comics , “Искаш да си с мен” на Мишо Шамара и Антибиотика, “Хладно пространство” на Антибиотика, “Ревността” на Стоян Михалев и Виктор, “Рая” и “Нова” на група “Лора”. Вторият албум на Стоян Михалев и Виктор,озаглавен “Малка и жестока” съдържа 11 песни: Някой друг, Малка и жестока, Ревността, Омраза и любов, Твоята игра, Недей, Искам те, Остани с мен, Сама, Барок, Ти ужасно закъсня (кавър на песента на Георги Станчев).
През 2006г. творческият дует е избран измежду 15 от най-популярните български изпълнители, чрез селекция от китайско жури да представя България на международен музикален фестивал в град Нанинг /Китай/, където изнася 15 концерта пред милионна публика и са интервюирани от 4 национални китайски телевизии. През същата година заснемат и клипа на песента „Твоята игра“.

https://www.youtube.com/watch?v=9_ztPQbasXs