Стоян Захариев

 

Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!

Стоян Захариев е не само талантлив певец, но и емблематичен автор на песни, и музикален продуцент. Роден в Пловдив, под интуитивния и чувствителен знак Риби, той твори музика, която е мощно съчетание на различни стилове. Повлиян е от Ритъм & Блус и Рок,  Джаз и Соул, Фънк и Латино, или целия музикантски спектър на популярната музика. Негови ментори са такива величия като Stevie Wonder; George Benson;  Al Jarreau,  James Ingram, Michael Jackson, Luther Vandross и Will Downing, Jose Feliciano, George Michael и други, групи като Kool & The Gang; Earth, Wind & Fire, Deep Purple, Ac/Dc и Toto, автори и продуценти като Quincy Jones, Rod Temperton, David Foster, Jay Gradon и други. В резултат на тази комбинация, неговият стил, също като неговите влияния, отразява богата палитра от ‘черно и бяло’, и от ‘вечно и модерно’.

• Стоян Захариев – певецът
През 1993 той става първата българска поп звезда, която разбива класациите с хит на английски. Неговата ‘Aнджелика’ се превръща в сензация, която кръстосва континенти и езици. Същата година той издава първия си албум наречен ‘Free From All’. Неговият втори албум ‘Good Life’ е издаден през 1997, включващ CD-синглите ‘What a night’ и ‘Baby I know’. През 2000 българската звукозаписна компания Ka Music издава неговия трети албум, озаглавен ‘Natural’ съдържащ нова версия на хита ‘Angelica’, синглите ‘Natural’ и ‘Lovers in the night’ в чието видео участват топмодела Ирен Онтева и певеца Орлин Павлов. Същата година Bonnier Music Scandinavia издават сингъла  ‘Angelica’ на диск и включват песента в няколко CD компилаци с поп и данс хитове, които се продават успешно на скандинавския пазар. През 2005 Стоян Захариев продуцира хита ‘Всичко или Нищо’, както и видеото към песента, които му донасят много успех и челни места в българските радио и ТВ класации. 2007 е годината с участие в Евровизия с песента Karmic love, написана в съавторство с калифорнийския текстописец Джеси Стийл.

• Стоян Захариев – авторът на песни и продуцентът
Стоян Захариев е продуцирал повече от 35 песни. През 1999 той подписва издателски договор с шведската компания Bonnier Music Publishing. В резултат на което, неговата песен ‘Aнджелика’ е включена в албума ‘CD1’ на успешната мексиканска група ‘OV7’, и издаден от Sony Music през 2000 година. Този албум става платинен с повече от 2 милиона продадени копия в Северна и Южна Америка. Година по-късно концертна версия на песента ‘Анджелика’ е включена в албума “Live” на OV7. През 2003 в Стокхолм участва в сесии за композиране, където заедно с шведски автори за една седмица създава три нови песни. През 2005 Стоян Захариев продуцира версия на български на неговата песен ‘Natural’ за българската поп икона Лили Иванова, наречена ‘Пак ще те обичам’. В следващите години работи по създаването на нов и оригинален музикален формат. През 2011 регистрира марката ‘Canto’ и стартира записите на музикалното шоу. За целта събира елитна група от българските музиканти Живко Петров, Стоян Янкулов-Стунджи, Веселин Веселинов-Еко, Калин Вельов, Милен Кокушаров, Михаил Йосифов, Ангел Дюлгеров и други, наречени ‘Музикантите на Canto’. Първите гости на Стоян Захариев в ‘Canto’ са примата Лили Иванова, Васил Петров, Орлин Павлов и Криста. Тази година Стоян Захариев бе поканен от Лили Иванова за музикален продуцент и заедно с ‘Музикантите на Canto’ участва в проекта ‘LI’, който започна със серия концерти и презентации и ще завърши с грандиозен концерт през ноември в зала Арена Армеец София.

В момента Стоян Захариев е фокусиран в работата по записването  на новата си песен ‘Miracle’, както и подготовката на концертен вариант на шоуто ‘Canto’ планиран в края на годината.