Цецо Елвиса


Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!
Цветелин Атанасов е един от успешните и най-обичаните изпълнители на българската музикална поп сцена. Уникалният му глас е звучал на множество международни престижни сцени на всички континенти.
Освен обичан певец, той става търсен и като водещ на всякакви събития , след като се справя успешно с ролята си на водещ на популярно телевизионно шоу в ефира на Нова телевизия.
Започва кариерата си , печелейки конкурса за млади таланти “Вариант 2 “ на БНТ, през 1992 година. През същата година прави и своя първи самостоятелен концерт в Младежкия театър в София.
Цветелин Атансов е популярен още и като един от най-успешните имитатори на Елвис Пресли в света. Печелил е Официалният международен конкурс за двойници на Краля на рока, който се провежда всяка година в Мемфис, Тенеси от “Graceland Division of Elvis Presley Enterprises”. През същата година става и Почетен гражданин на родния град на Краля на рока- Тупело,Мисисипи.
След завръщането си като победител от Америка, той издава първия си албум “Спомен за Елвис”, който бележи огромни за времето си продажби у нас.
През 1995 година Цецо заминава отново за САЩ ,където става вокал на американската група “New Memphis Mafia” . Заедно свирят в най-добрите клубове на Източния бряг – Ню Йорк , Маями, Ню Джърси. Между най-престижните им участия са тези в Уудсток, в“Memory motel” в Лонг Айлънд,откъдето стартират концертите си в САЩ “динозаврите на рока”Rolling Stonеs и “Webster hall”-най-голямата дискотека на Ню Йорк.
През 1996 г. ,след едно участие с групата на фестивал,организиран от тур- мениджъра на Елвис – Джо Еспозито, в Уайлдууд,Ню Джърси, талантът на Цветелин е забелязан от представител на MTV – Америка .
Промоторът го кани да участва в заснемането на рекламен видеоклип в Ню Йорк, по повод откриването на новия телевизионен канал MTV 2. Така Цветелин става единственият българин, участвал в реклама за телевизията-лидер в музикалния бизнес- MTV-America, заедно с някои от най-добрите двойници на Елвис в света!
Биографията на Цветелин е включена в Британската енциклопедия “Who is Who in Мusic”(volume two), издадена от Кембридж през 1996 г.,наред с биографиите на звезди като Мадона и Майкъл Джексън.
През 1997 г. италианската филмова компания “Алия филм” откупува няколко от песните на Цветелин от албума му “Спомен за Елвис” (издаден през 1993 г.), за филма си “Крюдите”, разпространен в цял свят.Преди заминаването си за Америка,Цецо участва в кастинг за главната роля във филма и я получава.Но меракът му да замине зад океана надделява,така че в продукцията взема участие единствено със своите песни.
През 1999 г. той кандидатства и е приет за член на Академията “ Грами” . В това му качество,Цветелин има уникалния шанс да се среща с най-добрите продуценти,композитори,текстописци и мениджъри от световния шоубизнес.
Интересът към него нараства и през 2000 г. става единствения българин дал ексклузивно интервю за първа страница на най-тиражния вестник на Флорида “Miami Herald”, озаглавено “Българин поддържа Легендата Елвис жива!”.
След шест годишен престой в Америка, Цецо се завръща през 2001 година обратно в България, за да потърси отново място на родната музикална сцена.
През 2003г. получава покана от лицата на “Сблъсък” по БТВ – Иван и Андрей, да стане телевизионен водещ на продуцираното от тях и “СИА Адвертайзинг”ново екстремно шоу по НТВ – “Турбо лига”. Шоуто е скандално и предизвиква бурни отзиви сред зрителите.Оценките за него са силно противоречиви.За добро или за лошо,от предаването остава артистичното име на Цветелин Атанасов – Цецо Елвиса, с което певецът остава известен и до днес.
През 2005 г.Цецо най-сетне намира подходящия творчески екип в лицето на музикантите от Deep Zone Project. Съвместният им проект “Новото ретро”, в който те изразяват оригиналното си авторско виждане за това как Елвис би звучал, ако беше жив днес, пожънва огромен успех.Още с първия сингъл от проекта – “Това е хит!” Цветелин и Deep Zone успяват да покорят всички класации за българска музика. Парчето се превръща в първата българска песен , изкачила второто място в престижната класация на MTV Europe- “World chart express”.
През същата година Цецо издава и албума си с изцяло българска авторска музика “Новото ретро”, който представя на грандиозен-концерт промоция.
През последната година Цветелин издава три общи сингъла и видеоклипа, заедно с талантливата и чаровна певица Даниела Златанова, която от дълги години работи във Финландия и е популярна с групата си във всички Скандинавски държави.
Изпълнителите подписват договор с най-големия независим лейбъл “ ТоКо Интернейшънъл”, който разпространява продукцията им в над 66 държави по цял свят. Лично мега звездата Пол Анка дава разрешението си на нашите артисти, да използват рефрена му за първия си сингъл, от популярния световен хит “She’s a Lady”, след като чува записа с тяхното изпълнение.
Песните на Цецо и Даниела излизат в множество тиражни компилации по цял свят, благодарение на компанията “ ТоКо Интернейшънъл”, а самостоятелен сингъл на дуетната половинка на Цецо, Даниела Златанова, се разпространява от “Universal Music” Франция и седмици наред е в челните позиции на всички френски чартове.