VELVET

Velvet_web

 

Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!

Jenny Marielle Pettersson, или известна като Velvet, е шведска поп певица. След дебюта й в музикалната индустрия през 2005 година Jenny е издала 2 албума и нейните първи осем сингли достигат до топ 20 в Шведските класации.

Velvet се мести от Хелзингборг в Стокхолм през 1993 година, за да учи в Балетната академия. Скоро след това тя почва да взима уроци по пеене в танцовото училище и да работи в кабаретно заведение като певица. Тогава тя разбира, че пеенето е това, с което иска истински да се занимава. Следващите 8 години тя ходи по турнета като бек вокал и танцьорка, с извести изпълнители като Lena PH, Markoolio, Carola, Sanne Salomonsen, Orup, Meat Loaf, Martin Stenmarck и Jessica Folcker.

Velvet също така е била част от хора на Шведската Евровизия в продължение на 5 години и е участвала в най-различни концерти на Евровизия из цяла Европа.

През 2005 година Velvet издава своя първи сингъл „Rock Down To (Electric Avenue)“, който бързо се превръща в хит не само в Швеция, но и по целия свят. Следващият й сингъл „Don’t Stop Movin’“, не остава по- назад и също се превръща в хит.

През 2006 Velvet взима участие в Евровизия като представител на Швеция. Тя изпълнява песента „Mi Amore“, която постига голям интернационален успех и става Песен на 2006 година в България. През същата година Velvet издава своя дебютен албум „Finally“.

През 2007 година Velvet издава четвърти сингъл „Fix Me“, който постига голям успех в САЩ, достигащ до 14 място в класациите. През август същата година тя издава и петия си сингъл „Chemistry“ , единствената й песен, която достига до класации и във Финландия.

Освен с музикалната си кариера, Velvet също е работила като продуцент на няколко коледни празненства в Швеция, където самата тя участва като артист.

През 2008 година Velvet отново участва в Евровизия с песента „Deja Vu“, която се превръща в най-успешното й парче в Швеция.

През 2009 година Velvet изпълнява песента „The Queen“ в Евровизия и достига до 6то място. На 18 март 2009 излиза втория й албум „The Queen“, който съдържа хитове като „Fix Me“, „Chemistry“, „Déjà Vu“, „Take My Body Close“, „The Queen“ и „Come Into The Night“.

През 2010 година Velvet работи съвместно с PJ за да запише cover версия на песента „Stereo Love“ на Edward Maya.