Жана Бергендорф

jana_web

Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!

Жана Бергендорф е родена на 20.10.1985г. в София. Започва да пее, когато е едва седемгодишна, което е напълно нормално с толкова музиканти във семейството – майка й и нейните баба и дядо. Кариерата си започва на 18 години, заминавайки на хиляди километри от дома – Южна Корея. Четири години по-късно, в едно от заведенията, в които Жана пее, тя се запознава с бъдещия си съпруг Стефан и през 2010г. двамата се местят да живеят в Дания. Там Жана се пробва в датския X Factor, но не успява да стигне много далеч. Според журито слабото владеене на датски език не й позволява да се класира по-напред.

През 2013г. Жана се прибира в България. Eдин от добрите й приятели я записва за кастингите на X Factor и така тя става част от музикалния формат. По време на предаването Жана не остава нито веднъж на елиминации, а напротив – добива страхотна самоувереност и сериозна фен база. На финала на втория сезон на X Factor България Жана става победител с 69,9% от подкрепата на зрителите.

Жана вече има подписан договор с музикалната компания Вирджиния Рекърдс, лейбълът който ще я продуцира занапред. Предстои пътуване до Лондон, среща с някои от най-изявените фигури в музикалния бранш и премиера на дебютния й сингъл и видео.