ANDREEA BANICA

andreea_banica

Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!

През 2007 година Andreea Banica решава да се откаже от сценичното име „Blondy“, което е използвала досега и започва да използва собственото си име. През пролетта на 2008 година Andreea Banica с участието на Smiley издава нов сингъл – „Hooky Song“. Песентта е написана от продуценти, които са работили с изпълнители като Leona Lewis и One Republic .

През 2009 година музикалната й кариера остава на второ място, тъй като чака да й се роди дъщеричка, но въпреки това в средата на месец март тя прави клип към песента „Le Ri Ra“ и през месец август издава и новия си сингъл „Samba“, печелейки титлата „Най-добър музикален клип“  на румънските музикални награди през 2010.

В началото на 2011 година Andreea Banica пуска албум „Best Of“ , който включва микс от най-значимите песни в кариерата й и нов сингъл – „Sexy“. През 2011 песента й „Love in Brazil“ е номинирана за най-добро латино парче. През тази година „Love in Brazil“ й донася не само номинации, но и награда за най-добър клип, отредена й от Балканика TV.

През септември 2011 изпълнителката издава нов сингъл „Electrified“, който скоро след това става хит. Непосредствено след издаването на „Electrified“, Andreea Banica се появява на Румънските музикални награди , където получава наградата за „Най-добро изпълнение“.

През есентта на 2012 година тя пуска и клип към песента й „Could U” и се смята,че това е един от много  успешните й  проекти.