Балет „Нова“


Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!
През 2005 г. предстои старта на нова българска музикална телевизия. Нужен е собствен балет. Провежда се кастинг, екипът е сформиран. Телевизията обаче така и не стартира. Въпреки това момичетата от бъдещия телевизионен балет си допадат и създават балет „Нова”.
В началото са само шест – Поли, Мими, Симона, Жени, Цвети и Тамара. Събират в едно спортните танци, художествената гимнастика и народните танци. По нов, невиждан до момента начин.
Изявена самостоятелност зад общия успех!
Вече са близо 20 на брой. Всяка от тях има пълната свобода да се развива като танцьорка както в рамките на балета, така и самостоятелно. Изявяват се и в други професионални области. Поли е филмов и видео оператор с все повече награди и проекти, Симона работи в голяма рекламна агенция, Мими е юрист, Криси е ди-джей. Тамара отговаря за хореографията, а Жени за стайлинга на балета и т.н. Уважават личния си път и работят за общите си успехи. Смятат, че това е разковничето. Всяка от тях е уникална, всяка има право на лична изява и чрез раздвижения танц може да бъде забелязана наравно с другите на сцената.