Димитър Рачков

r2

Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!

Димитър Рачков е роден на 18 септември 1972 г. в Бургас. През 1995 г. завършва НАТФИЗ в класа на проф. Димитрина Гюрова и проф. Пламен Марков.

Рачков става известен с ролите си в предаването „Клуб НЛО“. Понастоящем е водещ на ТВ шоуто „Като две капки вода“, „Господари на ефира“ и е гласът на „Бай Брадър“, чийто бургаски говор прави образа още по-колоритен. Прави запомнящи се роли в комични телевизионни предавания като „Пълна лудница“ (с култовия Жоро Бекъма) и “Ол инклузив”. От началото на 2018г. играе главна роля в сериалът „Полицаите от края на града”.

Има многобройни изяви и на театралната сцена, като пътят му започва от сливенския драматичен театър „Стефан Киров“. Работил е и във Варненския драматичен театър „Стоян Бъчваров“, „Малък градски театър „Зад канала“, както и Народния театър „Иван Вазов“.

Мултиталантливият Рачков участва и на големия екран в някои от най-успешните български кино продукции като „Възвишение“, „Пътят към Коста дел Маресме“, “Бунтът на L”, „Патриархат“ и в хитовите театрални постановки „Вражалец“, „Хъшове“ и други.