Хипнотик

HYPNOTIC showtime agency

Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!

Орисани с чар, нежност и неподражаем стил, момичетата от HYPNOTIC печелят любовта на вярната си публика, която дава на групата статут на една от най-успешните и популярни струнни формации у нас. Групата е основана през 2007 г. от Мария Новева (цигулка) и Марина Хинова (виолончело) като квартет. С днешна дата HYPNOTIC включва и Бистра Копринкова (виола). Това, което събира музикантките и ги обединява до днес е желанието им да разчупват музикалните рамки в класически кросоувър стил.
В репертоара на групата са включени емблематични световни произведения като “5тата Симфония” на Бетовен в диско версия от 70те, “Либертанго” на големия майстор Астор Пиацола, Misirlou от “Криминале”, “Едерлези”, Buba Mara от “Черна Котка, Бял Котарак”, Viva la Vida на Coldplay и много други, които ги правят желани изпълнители за всяко събитие, където вкусът и музиката имат значение.
За първите си аранжименти HYPNOTIC се доверяват на италианския композитор Маурицио Абени, известен с работата си за Андреа Бочели. Следва и първият успех с “Либертанго” и за кратко се превръщат в артистично явление. През същата година продуцентите на рейтинговото предаване “Вечерното шоу на Азис” ги привличат като нежната част от бенда на шоуто. Следват още изяви в най-успешните формати като Dancing Stars, VIP Brother, Спортист на годината, Мис България, Лейди България, Жена на годината, “Комиците”, “Полет над нощта” и др., както и неприкрито участие в сериали (“Под прикритие”). Много от известните български поп изпълнители ги канят като специални гости в своите проекти. HYPNOTIC се изявяват и на престижни сцени като Аполония и Евровизия, и дори стигат до Китай на Nanning International Folk Song Arts Festival 2011.

В различни периоди от кариерата си Мария, Бистра и Марина са концертирали на световни сцени: в Белгия, Германия, Италия, Франция, Канада, Китай и Япония. Въпреки младата си възраст, професионалното звучене на техните изпълнения в студио и пред публика, са подплатени от техния солиден опит в областта на музиката.

Мария Новева (цигулка): Тя осъществява първия си контакт с цигулката скоро след прохождането си. Завършва ДМА “П. Владигеров”, бакалавърска степен в класа на проф. Александър Илчев и магистратура при именитата цигуларка проф. Стойка Миланова. Мария е концертирала с различни оркестри в Канада, Германия, Сърбия и др. Записвала е с оркестъра за филмова музика СИФ-309. Измежду многобройните си хобита, с които си е спечелила мястото на криейтив човек в групата, освен обработките по всички снимки и видеомонтажи, Мария работи по авторските проекти на HYPNOTIC. В резултат на нейните творчески търсения, Asturias е най-харесваната и популярна пиеса на музикантките. Aранжиментът е дело на съвместната й работа с българските продуценти Ясен Козев и Крум Георгиев.

Бистра Копринкова (виола): Бистра свири от 8-годишна възраст. Въпреки късния старт, виолата очевидно й се отдава и тя показва завиден напредък. Взела музикална засилка завършва бакалавър по програма “Еразъм” в Лозана, Швейцария в Haute Ecole de Musique de Lausanne – HEMU и магистратура в НМА „Панчо Владигеров“ в класа на гл. асистент Владислав Андонов. През 2009 г. завършва НУМТИ “Добрин Петков“ в Пловдив. Свирила е с „Оркестър на нациите“, с който концертира из цяла Германия. Бистра работи и със Симфоничния оркестър на Classic FM. Виолата на HYPNOTIC записва и филмова музика в оркестър СИФ-309. Работи с Виктор Чучков и Теодосий Спасов.

Марина Хинова (виолончело):

Марина също свири от 8-годишна възраст. Завършва магистратура в ДМА П. “Владигеров” и специализира в Esquela Superior de Musica “Reina Sofia” в Мадрид. Била е в майсторските класове на световно признати имена като проф. Янг Чанг Чо, проф. Робърт Коен, Йоханес Горитски, Рудолф Леополд, Иван Монигети, Даниел Вайс, Антон Никулеску и др. Участвала е в летните академии: Semmering, Chigiana и International Holland Music Session. Концертирала е като солист на Камерен оркестър “Оркестрал”, Камерен оркестър “Колегиум мюзикъл”, Младежка филхармония-София, Академичен Симфоничен Оркестър на НМА, Колегиум Музикум. Също така е взимала участие с рецитали на фестивалите Internationl Holland Music Session в Алкмар и в Берген, Холандия. Марина е носителка на множество престижни награди от наши и международни конкурси: Първa награда от Н.К. ,,Светослав Обретенов” – Провадия; Н.К. за изпълнение на немска и австрийска музика – Бургас; Н.К. ,, Млади музикални дарования – София; М.К ,,Млади виртуози – София; Н.К. ,,Академичен конкурс за нисък щрайх” – София и др.; Втора награда от М.К ,Concertino – Чехия; Трета награда от М.К. HERAN – Чехия. Освен с HYPNOTIC, Марина работи и в симфоничния оркестър на БНР.