Краси Аврамов

Краси Аврамов

Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!

 

Красимир Аврамов е роден в Сливен, в семейството на майка народна певица и баща началник цех. Още през детските си години Красимир се изявява на сцената заедно с майка си, която го взема със себе си по участията си из България.
Години по-късно Аврамов започва музикалната си кариера и бързо печели всеобщото признание, както и прозвището Човекът глас. Изпълнителя е надарен с феноменалния и изключително рядко срещан мъжки глас – тенор алтино, достигащ цели четири октави. Първия му албум “Silent voices” излиза на музикалния пазар, с голям успех през 1997 година. Следват редица концерти в зала 1 на НДК, както и Античния театър в Пловдив.
През 1998 година, Красимир изоставя родната слава и се установява в Лос Анджелис – Америка.
За дванадесетте години прекарани там, Аврамов има редица постижения. През 2005 година, пуска на американския пазар албума “Popera”, върху който работи съвместно с  известния продуцент Уилиам Табану. Песните в “Popera” са в характерния стил на Аврамов – симбиоза между поп и опера, интересен факт е, че именно той е основоположника му. Същата 2005 година певецът получава голямата награда на “Музикалните награди на Лос Анджелис” – “Суперзвезда на годината”. След това изключително признание Красимир поставя самостоятелен концерт в престижната зала по връчването на наградите “Оскар” – Kodak Theatre. И до сега остава единствения българин напълнил всичките 4 000 места в залата.
Паралелно с музиката, в Щатите, Красимир се занимава и с актьорско майсторство. Получил нужната подготовка още в България, тъй като е завършил пантомима в НАТФИЗ, той започва да се изявява в различни американски продукции.

Участва в “The lord of the underground”, “The agency”, “America most wanted”, както и в сериалите “Alias” (известен на българските зрители като “Наричана още” с Дженифър Гарнър) и “Врагът”. Негови песни са били използвани за саундраци на филмите – “To protect the king” ( филм за живота на Елвис Пресли), “Intoxicated” (с участието на Ерик Робъртс) и “The lord of the underground”.
Освен филмите и сериалите, Красимир Аврамов поставя на американска земя и своя авторски моноспектакъл “Спомени”, който се разиграва над 30 пъти в страната зад океана, като се радва на нестихващ интерес. Певецът-мим дори получава специална покана да преподава мълчаливото изкуство в “Colburn” university, Лос Анджелис.
През 2008 година, Красимир се завръща в България, като взема участие в “Българска песен за Евровизия”, от където излиза като победител и получава шанса да представя България на междунарония конкурс в Москва през 2009 година.
През 2008 година на музикалния пазар в Турция излиза сборна компилация “The best of popera” vol.2, която песента на Аврамов – “Memories” открива, като първи сингъл.
Красимир Аврамов има 3 албума и общо 4 сингъла – “Say goodbye” , “Illusion”, “Риа” и най-новият му, тотално различен по звучене и предизвикал завиден интерес –  “Loving you this way”.
През 2012 година певецът написа автобиографичния роман “Между два свята”, в който разкрива събития за живота си, истинската история около музикалния конкурс “Евровизия” и нападението на баретите в дома му.
В репертоара си Красимир има многобройни песни в различните музикални жанрове. Репертоарът му предлага и богат избор на езикови музикални изпълнения – български, руски, италиански и английски.
Програмата на Красимир Аврамов е изградена така, че освен самостоятелни концерти,  може да се постави и на частни партита и корпоративни банкети.