Лейди Би (Lady B)

Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!

Екстравагантна, скандална, сексапилна и тотално завладяваща – разбира се, че става въпрос за Лейди Би (Lady B). Зад този артистичен псевдоним се крие Бойка Щерева, момиче от Пазарджик, което се превърна в един от най-популярните хип-хоп изпълнители у нас.
Лейди Би (Lady B) е родена през 1979 г. Супер мацката усеща музиката още когато е на шест. От дете тя посещава уроци по пиано, солфеж и пантомима. Първата значителна изява на Lady B е едва на тринадесетгодишна възраст, когато печели наградата за млад изпълнител на фестивала “Микеле Меркурий” под съпровода на Вили Казасян и неговия Биг Бенд. На четиринадесет години печели “Хит минус едно”.
Дебютният албум на Lady B “Back 2 U” излиза на музикалния пазар през 2002г. Съдържа 17 песни – стилът е обгърнал голяма част от черната музика: госпъл акапели, поп звучене, еротика, до твърд рап. Някои от по-известните песни са: “Не ме търси”, “Защо ли?”, “Разкарай се”, “Продавай се скъпо”, към които има и клипове. Текстовете и музиката на повечето песни са авторси, на Lady B, но също така работи и с Мага, Стамен Янев от “Акустика”, Ice от Ice Cream.
Албумът “Da Bit4″ бележи началото на сътрудничеството между Lady B и Рива Саунд.
За известно време изчезва от полезрението на българските медиите. Доста време прекарва в Дубай и САЩ, където пее в клубове с хора от цял свят.
През 2009 г. Лейди Би е финалист на Евровизия с песента „Chance to love you”. Парчето е съвместен проект с Juratone, от Deep Zone Project.
Зад гърба си има 3 албума и над 10 авторски клипа. В България е работила е с имена като Deep Zone Project, Ann G, Ice Cream, X Team, Людмил Иларионов (Люси) и Таня Боева