Неделяна

неделяна-2

Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!

Неделяна Иванова Христова е българска поп и r&b изпълнителка.На 6 годишна възраст започва уроци по пеене,завършва Националното Музикално Училище „Любомир Пипков” гр.София със специалност кларинет и Националната Музикална Академия „Панчо Владигеров” със специалност поп и джаз пеене.

От малка Неделяна участва на множество национални и международни конкурси и фестивали като винаги се завръща с най-големите отличия.

Носител е на Grand Prix от „Caribbean Gold”Доминиканска република,където получава покана да участва в концерт като гост изпълнител в една от най-емблематичните зали в света Carnegie Hall New York.

Отличена е с първи места от Германия,Полша,Русия,Испания,Румъния.Благодарение на своя талант и успехи през 2001г. става част от Българската делегация-„Деца на мира” в Япония по случай 50 години от атомната бомбандировка над Хирошима и Нагазаки.

На 15 годишна възраст е поканена да стане водеща в детското предаване „Яко” по Българска Национална Телевизия.

През 2014г. участва в първото музикално реалити „Музикална академия” където Неделяна набира популярност под името Нел.След напускане на формата продуцентите отправят покана на младата певица да стане част от екипа на съботно-неделното предаване „Жените говорят” където си партнира с големия изпълнител и музикант Дани Милев и неговия Бенд,с които и до днес работи.

Зимата на 2015г.тя издава първия си самостоятелен сингъл”Предизвиквам те”,с който печели челни места в различни класации.

През юни тази година представи вторият си сингъл под името „Бум,Бам”.Режисьор на клипа е един от най-добрите в България Николай Нанков,с който малко артисти имат шанса да работят.

Взима участие в епизодични роли в най-успешните ни сериали „Под прикритие” и „Столичани в повече” като това засилва интереса й към телевизията и филмовото изкуство.