Йоанна Драгнева


Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!
Йоанна Драгневa  е родена на 23.05.1986. в семейство на музиканти. Първата и голяма любов са ударните инструменти – тя започва да свири на тях още от 6-годишна, а малко след това, взима първите си уроци по пиано. Музикалната й кариера започва  на 11 години в детската формация “Бон-Бон” и едноименното ТВ предаване, където тя е водещ и солистка на групата.
Вярна на амбицията да се развива на две сцени – музикалната и телевизионната, от септември 2008 Йоанна е ко – водещ на най-големия телевизионен проект на БНТ- 4 часовата шоу програма  “В неделя с…”.
От есента на 2009 година Йоанна е поканена за водещ на телевизионната игра “ Трезор “ по Нова Телевизия.
През 2009 г. Йоанна, продуцирана от Deep Zone Records издава и първия си самостоятелен сингъл – “I Can’t Breathe” / „Целувка За Сбогом”, достигнал първо място в класацията за световна денс музика в САЩ.
През 2010 Йоанна става част от друг голям телевизионен проект на БНТ „Зов от Африка”, отразяващ Световното първенство по футбол 2010, като водещ на играта със зрителите.
Заедно с колегите си от Deep Zone, Йоанна участва в многобройни концерти и клубни изяви в:
Англия (Лондон), Португалия (Лисабон), Турция (Истанбул), Украйна (Киев), Малта, Румъния (Букурещ), Гърция (Атина), Сърбия (Белград), Кипър, САЩ -(Чикаго, Лас Вегас) Китай  и др. Песните на групата достигат челни места в редица музикални класации не само в Европа, а и извън нея. Също така са включени в множество  музикални компилации. Телевизионната и кариера не остана на заден план. 2011 Йоанна беше домакин на два интернационални проекти – Церемонията по връчването на „Годишните Балкански Награди“ и Евровизия 2011 за деца.
2011г.  Йоанна успешно даде старт на солова кариера със сингъла „Нищо случайно“/ „Fly so high”, който успя да спечели сърцата на феновете и професионалистите , обявявайки го за новия летен хит на 2011