C – Block

 

След като създадените от продуценти музикални проекти като Snap! и C&C Music Factory постигат невероятни успехи в началото на 90-те години, продуцентите Франк Мюлер, Улрих Бухман и Йорг Вагнер решават също да създадат такава група през 1995 г.

През 1991 г. някои американски войници, изпратени в Германия по това време, остават там и след като службата им приключва. Сред тях има такива, които се занимават с музика и имат музикални амбиции, като тъкмо тогава им се отваря възможността и времето да се опитат да пробият и да създадат кариери. Рапърите Ред Дог и Mr. P се запознават точно при такива обстоятелства и са вербувани от Франк Мюлер да станат част от новозъдаден музикален проект.

Те избират името C-Block и издават техния дебютен сингъл Shake Dat Azz в колаборация с чикагския рапър A.K.-S.W.I.F.T. в началото на 1996 г., който се завърта във всички клубове и музикални класации. Големият успех обаче тепърва предстои.

Дотогава членове на C-Block са само Ред Дог и Mr.P, но скоро се присъединява певицата Тереза Балтимор – Мисти, както и Престон Холауей – Голди, който по това време е най-малко видим за публиката.

Истинския пробив за групата идва по-късно през 1996 г. с втория им сингъл So Strung Out, който влиза в топ 5 на всички най-популярни класации, Viva Top 100 и в топ 10 на повечето европейски държави. Песента е ода за жертвите на наркотици по света и оставя трайно въздействие върху музикалната общност. В началото на 1997 г., следващ успех носи друга песен-бомба Time Is Tickin’ Away, която става също толкова, ако не и по-голям хит от So Strung Out, като тотално разбива всички класации.

Дебютният албум „ General Population” е пуснат на пазара през май 1997 г. и става може би най-успешния албум в историята на европейската хип-хоп и рап сцена. Албума съдържа трите сингъла, издадени до момента, както и четвъртия Summertime, също така песни като Everything’s GoodBeing Raised и Round ‘N’ Round. Това наистина е нещо голямо за европейските фенове на хип-хопа по това време.

Втория албум Keepin’ It Real излиза на бял свят през май 1998 г. Песните Bounce, Keepin’ It RealMotherless Child и определено великите We Believe и You Win Again се превръщат в част от емблематичните за групата. Албумът достига прилични успехи в много европейски държави, сред които е и България, но не колкото General Population.

През 2010, проектът на T-Music – Euro-Rap Revival, има за цел да възроди евро-рапът, като събере най-великите изпълнители от тези времена, за да създадат изцяло нова продукция. Двамата от тях са Голди и Мисти. Видеа от проекта могат да бъдат открити в YouTube.

През ноември 2010 г., Франк Мюлер пуска в интернет отложения, записан през 2000 г. албум Changes, но под името The Last Album с участието на Lady Love и Mr.P. Освен известните The Future Is So Bright и Keep Movin’, албумът съдържа и други интересни заглавия, които не придобиват такава популярност.