Малин Кръстев

Малин-Кръстев-2

Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!

Малин Кръстев
Малин Кръстев е роден през 1970 г. в гр. София. Средното си образование получава в легендарния техникум „Вилхелм Пик“, но вместо монтьор – решението му е да стане актьор.

През 1995 г. завършва Актьорско майсторство в НАТФИЗ в класа на проф. Елена Баева и проф. Атанас Атанасов. Младежкият театър веднага оценява неговия талант и го назначава на работа. От там нататък започва и впечатляващият му списък с роли в театрални постановки, сред които са: „Макбет“ по У. Шекспир, „Кривите огледала“ от Дейвид Линдзи-Ъбер, „Три сестри“ от А.П. Чехов и други.

Освен в Младежки театър, Малин играе в Народния театър, Театър 199, Театрална работилница „Сфумато“, както и в много театри в страната. Списъкът с постановки с негово участие е изключително дълъг, но сред тях се нареждат: „Януари“, „Тартюф“, „Женитба“, „Голгота“, „Дванадесета нощ“, „Старицата от Калкута“, „Часът на вълците“ и „Еквус“ и т.н.

През годините Малин не спира да развива таланта си и да твори и за широката публика е познат още като телевизионен водещ, драматург и режисьор и преподавател по актьорско майсторство.

Той е автор на пиесите „Семеен албум”, „Зимна нощ”, „Кеван”, „Защото е студено” и режисьор е на спектаклите „Семеен албум” и „10 в Лондон”.

Малин Кръстев е асистент по актьорско майсторство в класа на проф. д-р. Ивайло Христов в НАТФИЗ и е ръководител на студията по актьорско майсторство към Младежки театър „Николай Бинев”.

Зрителите го познават като един от най-дългогодишните водещи на „Господари на ефира”, заедно с Васил Василев-Зуека, които всъщност са първите водещи на предаването от неговия старт.

В същото време, Малин някак си успява да намира време и да участва във внушителен брой филми и сериали. Сред някои от най-популярните филми с негово участие са „Дъвка за балончета“, „Възвишение“, „Операция „Шменти капели“, „Мисия Лондон“, „Магна Аура – изгубеният град“, „Патриархат“, „Печалбата“ и др. Има роли и в сериалите: „денят на бащата“, „Седем часа разлика“,  „Хайка за вълци“ и „Клиника на третия етаж“.

Носител е на наградите: „Икар 2016“ за драматургичен текст „Семеен албум“, „Аскеер 2015“ за Съвременна българска драматургия за „Семеен албум“, „Любимец 13“ – 2014 за актьорско майсторство за Валийн в „Самотният запад“ и други.