ТОНИ

ТОНИ

Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!

Творческата кариера на Тони започва с участието й в балет “Сага”, с които е танцувала 8 години. Интересен момент от този период са съвместните участия на “Сага” и световноизвестните “Трио българка”. Следва формирането на групата Jam To Jam заедно с Атанас Сребрев. Синглите издадени с Jam To Jam са “Хубаво ми е с теб” и “Джиджи-биджи в България”.

През 1997 г. Тони кандидатства в НАТФИЗ, където се записва да учи специалност “Мюзикъл”. Докато учи мюзикъл в “НАТФИЗ”, е избрана да пее и танцува в клуб “ОПЕРА” заедно с Миро и Галя от “КАРИЗМА”.

Лятото на 2000 г. дебютира с песента “Всичко било е насън” – издатели Поли Саунд. Поради съвременното си хитово звучене,първият й сингъл става хит. Дълго време песента заема първа позиция в радиата и телевизионните класации. Декември 2000 г. Тони прави клип към песента. Вече 7 години клипът не е спрял да се върти по музикалните ТВ програми.

През лятото на 2002 г. Тони подписва издателски договор с музикалната компания Авеню Продакшънс. Непосредствено след това излиза и следващият сингъл на певицата с интересното заглавие – “Е-с@мота@” (“Интернет самота”). Видеоклипът към песента е сниман на кино лента в София и околностите на Калотина и Враждебна. Идеята за визията на парчето е на Александър Грънчаров, а режисьор е Васил Стефанов.

Тони е първият български изпълнител, който снима видео клип на кино лента.След показания от нея пример, другите български изпълнители също започват да заснемат клиповете си на кино лента.

След двата изключително успешни сингъла “Всичко било е насън” и “Е- самота”,“Както преди” е третият от дебютния албум на Тони “Прераждане”, който се завърта в радио ефира. Автори на музиката и аранжимента са обещаващата формация Edit. Февруари 2002 към парчето се подготвя и видео клип. Сценарист, оператор и режисьор на видеото е Темелко Темелков, за визията му помага Теодора Темелкова. Това е първият музикален видео клип, който снимат фамозният фотограф и екипът му. За декор на видеото е използвана класическа сграда в центъра на София, строена в началото на ХХ век и проектирана от виенски архитект. Тони е заснета, като изискана дама от началото на миналото столетие, за случая специално са ушити три сценични костюма. Подготовката за снимките продължава около два месеца.

Тони и нейният хит “Както преди” стремглаво се изкачват в българския Радио топ 100, и достигат Поп топ 10. “Както преди” получава три номинации на годишните награди на Телевизия ММ (http://www.mmtv.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0077&n=000046&g=)

На 26 декември 2002г. на музикалния пазар излиза дебютния албум на Тони“Прераждане”. Проектът включва 10 трака. На 30 януари 2003 г. Тони отбелязва излизането му във Военния Клуб, където събира около 600 свои приятели и фенове на концерт-промоция. Певицата изпълнява почти всички парчета от албума си заедно с музикантите, с които е работила по дебютния си проект. В албума участват: Каризама, Димитър Паскалев – Давидь, Любо от ТЕ , EDIT и Боби от Авеню.

За своя албум Тони получава Награда за дебют на БГ радио – награда, която изпълнителите получават веднъж в живота си.

Поглед на дете” излиза 2005 г. Автор на песента е Kori Josias, композирала за  Marillion , VANGELIS и Kylie Minogue. Клипът към песента е дело на Стоян Радев.

В продължение на два дни пясъчните дюни и морските вълни приютяват изпълнителката на “Както преди” заедно с екипа, заснел новото й видео. Каварна никога не се е доближавала толкова до старото френско кино на Клод Льолуш, както благодарение на хитовия режисьор Стоян Радев. Съпродуценти на клипа са Община Каварна и Vitality Music. Видеото към пилотния сингъл “Поглед на дете”, който ще бъде включен във втория албум на Тони, е изповед, породена от края на една любов. На по-богатия вокал, извисил се класи нагоре, чудесно пасва парчето, написано от Кори Джосиас, композирала за Мерилиън и Кайли Миноуг (Body Language).

Димитър Паскалев от проекта Давидъ и Alex Special K са музикалните продуценти на новото аудио на Тони, което е в два варианта – на български и на английски. Английската версия носи името “Fading light”. Прекрасният текст на българската версия е написан от Любомир Киров (група Те). Мека топлина ще усетят сетивата ви с присъствието и на още един глас. Вокалът на Боби Иванчев ненатрапчиво подсилва промяната в Тони.

В края на декември 2007 г. БГ Радио стартира излъчването на 500-те „Най-велики песни на България за всички времена”.  Слушателите гласуват за тях от 15 ноември до 22 декември в интернет-страницата на БГ Радио. За тези близо 40 дни гласуват 14 652 души от цялата страна и чужбина. Получени са гласове от Вашингтон до Анкара от Буенос Айрес до Киев. Четири от песните на Тони присъстват в класирането, като „Всичко било е насън” е на 88 място. (http://www.bgradio.net/veliki_pesni.html)

През 2010 година излиза най-новата авторска песен на Тони How Long? Тя и музикантите Краси Тодоров (D2), Росен Ватев и Радослав Славчев посвещават песента „HOW LONG?“ на инициативата за интегриране на деца с увреждания в обществото I CAN TOO.

Сингълът вече получи адмирации от българската публика и даде заявки да се превърне в световен хит. Освен с модерно брит звучене, песента пленява и със социалната си насоченост, която прозира в текста.

„В света има много разруха и отчаяние. Всеки един от нас трябва да вземе решение и след това да поеме лична отговорност, да внесе светлина в живота на другите. Този, който помага на другите, е като диамант, който подава ръка на други скъпоценни камъни да излязат от тъмнината и да светят наравно с другите.” – разказва в песента си певицата.

Клипът беше заснет на 27-и март в Склада – едно наистина уникално място, което собствениците предоставиха безвъзмездно на И АЗ МОГА като снимачно пространство.
Екипът, който реализира заснемането му, се включи абсолютно благотворително:
– Режисьор на видеото – Васко Стефанов;
– Оператор – Владимир Михайлов;
– Виктор Димчев (Travel TV) – снимачна техника и екипа на сета;
– За грима на клипа се погрижи Слав и Анна Андреева;
– Стайлингът бе дело на Хубен Хубенов.

Клипът изненада публиката с интересен сценарий. Зад камерата, освен поп-изпълнителката и нейната банда, застанаха и редица популярни лица, сред които: момчетата от бой-група 032, Весела Бонева и Светльо, музикантите от Стерео стая – Криста, Мона и Боян, Явор Захариев, танцьорът Раул Торес, Тити Папазов, кабаретната актриса Елена Костова и актьорите Гергана Плетньова и Георги Николов и др.

При заснемането на масовата сцена, в края на снимките, фенове и подръжници на инициативата се снимаха с тениски I Can Too и пяха заедно с Тони, в подкрепа на децата с увреждания.

https://www.youtube.com/watch?v=2sRcDxQ-3Bw

https://www.youtube.com/watch?v=R-x0fZbtjJI

Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!