Ева Веселинова

Ева-Веселинова

Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!

Ева Веселинова е родена в София, но голяма част от живота си прекарва в град Сливен и на остров Санторини в Гърция, където живее майка й.

Магистър е по „Електронни медии“ в СУ „Климент Охридски“. Има бакалавърска степен не в една, а в две специалности – „Журналистика“и „Българска филология“ с професионална квалификация“Педагогика, учител по български език и литература“. Работила е като Директор „Новини“ в телевизия „Евроком“ и редактор в ТВ „Европа“.За Ева журналистиката е призвание, а постигнатите резултати и благодарността на хората – най-голямата награда.

Ева Веселинова се присъединявакъм армията от репортери на „Господари на ефира“ през 2014 година.В началото тя държи изкъсо всичко случващо се в Сливен и региона, но впоследствие се премества в столицата, за дасе бори с нередностите и неправдитев цялата страна.

През есента на 2018 г. става част от петимата ко-водещи в сутрешното предаването „На кафе“, заедно с Юлиян Константинов, Кристина Патрашкова, Андреа Бандова и Илиян Любомиров.

Другата страст на Ева е актьорството. В гимназията често й давали главни роли в училищната актьорска трупа и усилено започва да се готви за НАТФИЗ, но накрая се отказва и избира журналистиката.

През последните години се изявява и в киното с епизодична роля в българския филм „Дамасцена“, както и главна роля в друг български документален филм. Мечтае да се занимава по-сериозно в тази област и е готова да приеме още интересни предизвикателства, но задължително с красива история.

Усмивката е най-силният й коз. Тя й помага както пред камерата, така и когато държи микрофона, защото хората просто си казват всичко или се оплитат в лъжите си.