Мария Игнатова

Мария-Игнатова

Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!

Мария Игнатова
Мария Игнатова е родена в град София, но завършва средното си образование в САЩ. Продължава образованието си в Холандия, като решава да учи моден мениджмънт, но поради независещи от нея причини прекъсва следването. Запалва се по телевизионната журналистика и завършва частен колеж с такъв профил. Междувременно работи като модел за холандска модна агенция.

След като приключва обучението си се завръща в България и започва работа в БНТ, където две години е водеща на предаването „Втори тото шанс“.

За голяма част от спортните фенове, красавицата е позната като лице на Sportal TV и водеща на излъчваното преди време предаване „Втори тото шанс“. И въпреки, че амбициите на чаровната блондинка по онова време се простират и на музикалната сцена и в киното, нейната най-голяма страст си остава телевизията.

Мария е първата жена-водеща в историята на „Господари на ефира“, като първата й поява е на 31 март 2008 г. в тандем с Димитър Рачков.

През годините Мария Игнатова се превръща в една от най-разпознаваемите дами в българския ефира и е сред най-предпочитаните водещи на различни музикални и шоу програми. През пролетта на 2010 г. става водеща, заедно с Алекс Раева, на първите два сезона на реалити формата „България търси талант“. От 2011 г. насам отново с Алекс са водещи в българския вариант на музикалния формат „X Factor“. През 2016 г. е водеща на шоуто „Пееш или лъжеш“, заедно с Ненчо Балабанов.

През 2013-та чаровната блондинка взе участие и в първия сезон на хитовото предаване “Като две капки вода”, където се превъплъти в образите на редица популярни лица от българската и световната сцена.

Като актриса участва във филмите „Риба чук“ и „Икона“. През 2018 г. участва в българския комедиен сериал „Полицаите от края на града“ излъчван по NOVA.