Румен Угрински

румен-угрински

Изпратете запитване

* Задължително се попълва! След успешно изпращане на съобщението, ще получите потвърдителен e-mail от нас!

Румен Угрински

Румен Угрински е роден в Благоевград, където завършва средното си образование. През 1990 г. е приет във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност актьорско майсторство за куклен театър в класа на проф. Николина Георгиева.

По време на следването си участва в много детски и младежки предавания. През 1994 г. завършва Академията и получава покана за Централния куклен театър, сега Столичен куклен театър, където работи и до днес. Румен Угрински играе ролята на артистичния и изобретателен Борис в хитовата театрална постановка „Жена ми се казва Борис“, а през 2018 г. гостува и в „Забраненото шоу на Рачков“.

От 2005 г. е кукловод в предаването „Говорещи глави“ по TV7. Звездата му изгрява с превъплъщения му като Майор Егаси Костов и митничаря Спартак Тишански в “Пълна Лудница”. През 2008 г. е избран за водещ на “Господари на ефира“, като си партнира на екрана с Валентин Танев, Геро и Мария Игнатова. Участвал е и в шоуто „Ол инклузив“ по Нова телевизия през 2013 г.

Румен Угрински участва в много късометражни филми, телевизионни и радио реклами, както и телевизионни сериали, сред които „Тя и той“, „Кафе пауза“, „Английският съсед“. През 2018 г. изпълнява една от главните роли – тази на Калата в комедийния сериал „Полицаите от края на града“.

За ролите си в театъра има актьорски и специални награди от куклени фестивали в България и чужбина.

Дублирал е много анимационни филми, сред които са „Тимон и Пумба“, духчето Доби от филма „Хари Потър и стаята на тайните“, анимационния сериал „Семейство защо защо“, а също в синхронните на филмите „Мегаум“ и „Весели крачета 2“.